Lorenco Savadori novi vozač Aprilije

Izvor: B92, 04.Mar.2021, 19:58

Lorenco Savadori novi vozač Aprilije

Italijanski tim Aprilija saopštio je da će njihov novi vozač u šampionatu Moto GP biti Lorenco Savadori.

Savadori će u novoj sezoni zameniti svog sunarodnika Andreu Janonea, koji je u novembru prošle godine suspendovan na četiri godine zbog dopinga.

Za Apriliju će pored Savadorija voziti i Španac Aleš Espargaro.

U dosadašnjoj karijeri Savadori je vozio tri trke u "kraljevskoj" klasi.

Nastupao je i u konkurenciji do 125 kubika, Superbajk >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šampionatu i u Moto E šampionatu (električni motocikli).

Nova sezona u Moto GP šampionatu počeće 28. marta trkom za Veliku nagradu Katara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MotoGP: Aprilija predstavila motor i Savadorija

Izvor: AutoBlog, 04.Mar.2021

Aprilija je u četvrtak predstavila motor za novu sezonu i potvrdila da će uz Aleiša Espargara vozač tima biti Lorenco Savadori, prenosi Sport Klub. Lorenco Savadori je dobio šansu ispred Bredlija Smita koji je prošle sezone menjao Andreu Janonea pre nego što je u poslednje tri trke prepustio mesto mlađem...

Nastavak na AutoBlog...

F1 potvrdila: Velika nagrada Portugala 2. maja

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 16:19

Čelnici Formule 1 potvrdili su da će staza u Portimau 2. maja biti domaćin trke za Veliku nagradu Portugala...Prošlog oktobra, Formula 1 se vratila u Portugal posle 25 godina i tada je Luis Hamilton ostvario rekordnu 92. pobedu u karijeri..."Nadamo se da ćemo dočekati navijače u Portimau, radimo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.