Izvor: MozzartSport.com, 08.Mar.2021, 23:30

Lopetegi: Halnad je fenomenalan, ali je samo deo Borusije

Strateg Sevilje veruje u svoje izabranike, ali i ističe kvalitet domaćina

Poraz u prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona od Drotmunda znatno je otežao posao Sevilji koja će, ukoliko želi da se iz Nemačke vrati sa kartom za narednu fazu morati da postigne bar dva gola u Dortmundu, međutim španski predstavnik ne želi da se preda bez borbe što je dan pred utakmicu istakao i strateg člana Primere.

Đulien Lopetegi, na konferenciji uoči susreta na Signal >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Iduna Parku otkrio je da očekuje uzbudljivu utakmicu, uz napomenu da serija od tri poraza neće uticati na sutrašnje izdanje njegovih izabranika.

"Juče nije važno, jer se sve dešava veoma brzo. Važno je kako se suočite sa izazovom koji je pred vama, koji je složen, ali uzbudljiv. Daćemo sve od sebe, pokušaćemo svom snagom, u to nema sumnje", rekao je Lopetegi.

Sevilja je u prethodnih pet susreta upisala četiri poraza. Nakon što je izgubila od Dortmunda (2:3), utisak je popravila protiv Osasune (2:0), ali su potom usledila dva udarca od Barselone, u Kupu Kralja i prvenstvu, a potom i pobeda Elčea.

"Poslednji rezultati posledica su fizičkog umora ili nečeg više mentalnog. Jedan gol u poslednjem minutu menja sve vaše analize, ima i boljih i lošijih utakmica, ali tim je apsolutno živ, samouveren i željan da igra fudbal. Znamo da imamo težak zadatak pred sobom, ali došli smo da pokušamo svom snagom i hrabrošću. Svesni smo da moramo da postignemo gol i ne primimo ga, ali to je mouće ukoliko odigramo dobro. Više od razmišljanja o rezultatu, moramo da razmišljamo o igri, kako se braniti i kako napasti i napraviti kompletnu utakmicu u svakom pogledu. Moramo da pokušamo da odigramo sjajnu fudbalsku predstavu protiv sjajnog protivnika. Moramo da se fokusiramo na igru, da dobro izgledamo u defanzivi i ofanzivi, ne gledajući toliko na semafor, tamo ćemo pokušati da stignemo do cilja".

Jedno od glavnih pitanja biće kako zaustaviti Halanda, dvostrukog strelca u prvom susretu koji je ponovo u neverovatnoj golgeterskoj formi.

"Igramo protiv Borusije Dortmund, sjajne ekipe koja ima fenomenalnog napadača Halanda, ali se suočavamo i sa izvanrednim timom i trenerom, Haland, iako je svetska klasa, samo je deo ekipe", rekao je Lopetegi i dodao da sve što očekuje od svojih izabranika je da pruže maksimum.

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA, revanš utakmice

Utorak

21.00: (2,30) Borusija Dortmund (3,40) Sevilja (3,10)

21.00: (1,50) Juventus (4,20) Porto (6,75)

Sreda

21.00 (2,60) Liverpul (3,30) Lajpcig (2,70)

21.00 (2,20) Pari Sen Žermen (3,45) Barselona (3,25)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.