Lokosi i Darušafaka su prejaki za Evrokup

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokosi i Darušafaka su prejaki za Evrokup

Košarkaši Lokomotive Kubanj i Darušafake nastavljaju da pokazuju klasu u Evrokupu u odnosu na ostale ekipe.

Lokomotiva je zabeležila šestu pobedu u Partizanovoj grupi, ubedljivim trijumfom nad Limožom 81:55.

Dvocifren učinak imali su još Dmitri Kulagin sa 11 i Frenk Elegar sa deset poena uz pet uhvaćenih lopti.

Inače, među strelce se upisalo 11 od 12 igrača koje je Obradović uvodio u igru, nije uspeo samo Kris Beb. S druge strane, najefikasniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ekipi Limoža bio je Dru Džojsi sa 14 poena, a dvocifren je bio još samo Keni Hejz sa deset.

Šestu pobedu u nizu ostvarila je i Darušafaka u Grupi A, deklasiravši Pariz 100:67. Turski tim je predvodio Skoti Vilbekin sa 20 poena i šest asistencija, a odličan je bio i Džadžuan Džonson sa 17 poena.

S druge strane, Boris Dijao je zabeležio dabl-dabl za Pariz sa 20 poena i 12 skokova, a pratio ga je samo Roderik Odom sa 16 poena.

Do pobede šestom kolu "stotkom" je stigao i drugi turski predstavnik Tofaš, nemoćan u Bursi bio je Ulm – 100:84. Blistali su Pjerija Henri sa 26 poena, sedam asistencija i pet ukradenih lopti, Toni Kroker sa 22 poena, te Sami Mehija sa 19 poena, šest ukradenih i pet proigravanja.

Dvocifren učinak su imali još Rajan Morgan sa 11 i Džoš Ovens sa deset, dok je srpski košarkaš Ivan Paunić ubacio samo tri uz dva skoka te po asistenciju i ukradenu.

U ekipi Ulma najefikasniji su bili Dešon Batler sa 17 poena i sedam skokova, te Trej Luis sa 16 poena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.