Ljutiti Ferari ipak ne ulaže žalbu

Izvor: B92, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljutiti Ferari ipak ne ulaže žalbu



Tim Ferarija prihvatio je da neće moći da ulože žalbu na presudu FIA u "slučaju Meklaren". Zvaničnici tima su izjavili da F1 pravila ne dozvoljavaju žalbu protiv odluke koju donese Svetski savet FIA, iliti telo koje je saslušavalo Meklaren. Ipak, čelnici Ferarija tvrde da "i dalje razmatraju sve mogućnosti" kada se radi o razrešenju afere, i da su krivični postupci u Engleskoj i Italiji u toku.

FIA je u četvrtak donela odluku da na trku za titulu nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uticalo to što je Meklaren u posedu imao preko 800 strana poverljivih dokumenta Ferarija, koji su pronađeni u kući glavnog dizajnera Meklarena Majka Koulena.

Meklaren je insistirao na tome da njihov tim nije ukradena dokumenta koristio za sopstvenu dobit, ali se i dalje suočava sa potencijalnim izbacivanjem iz takmičenja ukoliko se dokaže suprotno.

Italijanski tim je već pokrenuo postupak protiv bivšeg tehničara Najdžela Stepnija, za kojeg veruju da je poverljiva dokumenta prosledio Meklarenu.

Okružni sud u Londonu je u ponedeljak objavio da Ferari ne planira da dalje krivično goni Koulena, kojeg je Meklaren suspendovao, ali u štabu tima najavljuju dalje mere.

Svi u timu oštro su osudili odluku FIA, dok je šef tima Žan Tod naglasio da "ne postoji ni najmanji doprinos logike ovakvoj presudi”:

"Ili su krivi, ili nisu. Meklaren je nađen odgovornim za narušavanje pravila F1 i prevaru, ali nisu bili kažnjeni. To nije sve- Meklaren je u toku saslušanja priznao da je posedovao materijal, ali opet nije kažnjen. To je sramotno. Doduše, jedno je sigurno- mi u Ferariju možemo mirno da spavamo. Neki drugi to neće više moći”, zaključuje Tod.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.