Ljubavni trougao ruske lolite

Izvor: Politika, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubavni trougao ruske lolite

Iako je već više od tri godine u penziji, još nijedna žena nije uspela da dostigne globalnu popularnost teniserke Ane Kurnjikove

U svim vezama poznatih po pravilu uvek više trpi ona manje eksponiranija strana. Tako je na kraju, pevačica i glumica Mendi Mur, dve godine (od 2002. do 2004.) provedene sa teniserom Endijem Rodikom, svela na ovakvu rečenicu:

- Bili smo i zaljubljeni i srećni, ali nikada nisam uspela da se naviknem na Endijeve obožavateljke koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pokušavale da mu skinu šorts. A njih je bilo gotovo na svakom turniru.

Hokejaši kao potrošna roba



Od viktorijanskog sporta pa sve do danas nikada nijedna sportiskinja u medijskom smislu nije bila toliko i praćena i obožavana kao Ruskinja Ana Kurnjikova.

Iako je praktično već tri godine u penziji, prva prava lolita svetskog sportskog pokreta i dalje je nerešeni "domaći zadatak" za sve one koje žele da steknu status naslednice.

Kurnjikova je 2004. u Njujorkuje na bezbol stadionu u utakmici između Njujork Jenkisa i Čikago Vajt Soksa izvela početni udarac i doživela je ovacije više od 60.000 navijača. Rezultati ankete sprovedene među njujorškim vatrogascima sa samo jednim pitanjem– "Ko vam više nedostaje na Openu Pit Sampras (14 "gren slem" titula) ili Ana Kurnjikova (u osmogodišnjoj karijeri nije osvojila nijedan teniski turnir)– pokazali su da je 22. godišnja Ruskinja i dalje "zakon".

Nekoliko dana uoči Otverenog prvenstva SAD, Kurnjikova je ponovo uvećala svoj konto u banci za nekoliko miliona dolara. Normalno, kada je ona u pitanju, pare nisu došle kao posledica sportskih ostvarenja već su se njeni advokati nagodili sa pravnicima časopisa "Penthaus".

Ovaj list ( tiraž 1.200. 000 primeraka mesečno) je u junu 2002. objavio 13 fotografija na kojima je navodno Kurnjikova bila u toplesu. Kasnije se ispostavilo da je u obnaženim pozama kćerka italijanskog magnata mode Lučijana Benetona i da su fotografije snimljene pre sedam godina ("Penthauz" je odrešio kesu i zbog nje), pa je Ana podnela tužbu tešku 10. 000. 000 "zelenih novčanica". Epilog je poznat, došlo je do vansudskog poravnjana, a Kurnjikova je postala još bogatija.

Najpametnija plavuša na svetu oduvek je raspaljivala maštu planetarne muške populacije. Mediji su je povezivali sa teniserima Markom Filipusisom, dvojicom Nikolasa- Lapentijem i Kiferom, fudbalerom Ronaldom, ali svakako je najpoznatiji Anin ljubavni trougao čija su preostala dva člana bili hokejaši Sergej Fedorov (Detroit Red Vings) i Pavel Bure (Njujork Ajlander).

Sve je lako kad si bogata naslednica



Ko je koga tu i koliko, recimo nadmudrivao, sada je manje važno. Ono što se saznalo nekoliko godina kasnije jeste da su Fedorov i Kurnjikova bili čak u braku, venčavši se ekspresno u Moskvi i još brže se razvevši.

Kurnjikova se poslednjih dve godine ne odvoja od pevača Enrika Iglesijasa (Hulio mu je otac) i u javnosti stvarno izgledaju kao srećan par.

Poseban pik» na sportiste imale su u jednom periodu svojih života Paris Hilton, neprijatno bogata naslednica (istine radi tu je i sestra Niki) čuvenog lanca hotela, glumičica (i to je pohvalna odrednica) Tara Rid i nešto uspešnija u toj profesiji Ališa Milano.

Paris je 2003. skinula skalp» gorostasnom Brajanu Urlaheru, stubu odbrane čikaških Medveda», jednog od najpoznatijih timova SAD u američkom fudbalu.

Utemeljena na izveštajima tabloida, legenda kaže da je istraživački duh lepuškaste naslednice prevladao okoštale moralne norme i doveo je do toga da se istog vikenda, ali različitih dana, okuša i u krevetskim vratolomijama» sa teniserima Majkom Filipusisom i Endijem Rodikom.

Tara Rid (kao i Paris i ona ima plavu boju kose) se specijalzovala za fudbalere. Redom je beležila recke»- Tom Brejdi (kovoterbek, Nju Ingland), Džeremi Šoki (Njujork Džajants) i Karl Boler (Baltimor), da bi se u finišu kampanje» prebacila na Sergeja Fedorova.

Ratko Pavlović

[objavljeno: 11.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.