Ljajić i Bešiktaš zaustavljeni, Galata je prva!

Izvor: Mondo, 05.Maj.2019, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić i Bešiktaš zaustavljeni, Galata je prva!

Galatasaraj savladao velikog rivala i izbio na prvu poziciju na tabeli.

Posle 13 mečeva bez poraza, od čega čak deset pobeda, ekipa Bešiktaša je konačno zaustavljena, i to u velikom derbiju 31. kola turske Superlige!

Galatasaraj je na svom terenu savladao Bešiktaš 2:0 i tri kola pre kraja izbio na čelnu poziciju na tabeli, koju deli sa Bašakšehirom.

Upravo duel ova dva kluba u pretposlednjem kolu odlučiće šampiona Turske, dok je Bešiktaš, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za koji igra srpski reprezentativac Adem Ljajić, ostao na trećoj poziciji sa četiri boda zaostatka.

Dva gola u mreži Karijusa bila su dovoljna Galatasaraju za trijumf na "Turk Telekom Areni", koja je bila ispunjena gotovo do poslednjeg mjesta.

Do vođstva su domaći stigli u 44. minutu preko Nigerijca Henrija Onijekurua koji je sačekao dodavanje Fernanda i rutinski poslao loptu u mrežu.

Fudbaleri Bešiktaša žestoko su protestovali zbog navodnog ofsajda, ali nakon što je pogodak potvrdila i VAR tehnologija epilog su bili žuti kartoni za najglasnije, Adema Ljajića i Gokana Gonula.

Na 2:0 povisio je asistent kod prvog gola Fernando u 55. minutu, ubacivši loptu u mrežu iz drugog pokušaja, nakon što mu je prvi udarac odbranio Loris Karijus.

Galatasaraj je u potpunosti dominirao tokom većeg dela meča, o čemu i podatak da su crno-beli prvi šut u okvir gola uputili tek u 60. minutu i to preko štopera Domagoja Vide.

Hrvatski defanzivac umalo je bio tragičar u 68. minutu, kada je u svom šesnaestercu oborio Dianja, ali je sudija na intervenciju iz VAR sobe poništio već dosuđeni jedanaesterac zbog prethodnog ofsajda.

TABELA: Galatasaraj 63, Bašakšehir 63, Bešiktaš 59, Trabzonspor 53, Jeni Malatjaspor 44...

***Šampion Tuske ide direktno u grupnu fazu Lige šampiona, drugoplasirani u kvalifikacije za Ligu šampiona, a treće i četvrto mesto vode u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Bešiktaš je imao nekoliko šansi do kraja meča, preko Kvarežme, Jilmaza, pa i Ljajića iz slobodnog udarca, ali je Muslera bio siguran na golu.

Galatasaraj će do kraja sezone gostovati Rizesporu i Sivasporu, dok će derbi za odbranu šampionske titule protiv Bašakšehira igrati kod kuće.

Bešiktaš sada ima minimalne šanse za osvajanje šampionske titule, pogotovo ako se uzme u obzir da ga pored duela sa Alanjasporom i Kasimpašom kod kuće čeka duel protiv Trabzonspora u gostima u pretposlednjem kolu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.