Liverpul slavio i prebacio pritisak na Siti

Izvor: B92, 30.Apr.2022, 15:23

Liverpul slavio i prebacio pritisak na Siti

Fudbaleri Liverpula savladali su Njukasl na gostovanju minimalnim rezultatom na otvaranju 35. kola Premijer lige.

Trener "redsa" Jirgen Klop se odlučio da promeni čak petoricu igrača u odnosu na meč sa Viljarealom te smo tako umesto Salaha, Arnolda, Fabinja, Tijaga i Konatea na terenu videli Žotu, Keitu, Milnera, Gomeza i Matipa koji je doduše prvi izbor na partnerskom mestu Virdžila Van Dajka.

Međutim, njihov izostanak se nije primetio isprva te je Liverpul poveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već u 19. minutu preko Nabija Keite.

Toj akciji je prethodio start Džejmsa Milnera nad Fabijanom Šerom zbog kog su igrači Njukasla tražili VAR proveru i faul, ali se čini da je start bio čist. Uslediila je magija Keite i gol kojim je nastavio tradiciju ove sezone. Kada on postigne gol Liverpul ne zna za poraz.

Međutim, nije sve tako lako bilo po gostujuću ekipu koja nikako nije mogla da stigne do drugog gola. Njukasl je stigao do pogotka, ali je isti poništen zbog ofsajda Migela Almirona, a i u nastavku su im se sve izglednije prilike završavale time što su bili prebrzi u odnosu na poslednju liniju protivnika.

Nije bio raspoložen Alan Sen Maksiman kog je mučio prvi dodir odnosno prijem lopte, dok su situacije u kom bi loptu i dobro primio lako rešavali defanzivci Liverpula. Na drugoj strani se isrpomašivao Diogo Žota koji se tri puta nalazio u solidnim, pa i odličnim prilikama, kao i Sadio Mane. Ipak, to im se nije isprečilo ka trećoj pobedi u nizu, a ujedno su prekinuli niz Njukasla od četiri pobede.

Sa ovim trijumfom Liverpul izbija na prvu poziciju sa dva boda više od Mančester sitija koji tek treba da odigra svoj meč u Lidsu. Kada je Njukasl u pitanju, oni su trenutno deveti i ne mogu ni u Evropu ni u Čempionšip.

Premijer liga, 35. kolo

Subota

Njukasl - Liverpul 0:1 (0:1)

Keita 19

16:00 Aston Vila - Norič

16:00 Sautempton - Kristal Palas

16:00 Votford - Barnli

16:00 Vuvlerhempton - Barnli

18:30 Lids - Mančester siti

Nedelja

15:00 Everton - Čelsi

15:00 Totenhem - Lester

17:30 Vest Hem - Arsenal

Ponedeljak

21:00 Mančester junajted - Brentford

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liverpul preživeo gostovanje u Njukaslu, Siti na potezu

Izvor: RTS, 30.Apr.2022

Fudbaleri Liverpula ponovo su preuzeli čelo tabele Premijer lige, pošto su u utakmici 35. kola minimalnim rezultatom savladali Njukasl. "Crveni" sada imaju dva boda više od Sitija, koji nešto kasnije gostuje u Lidsu. . Golom Nabija Kejte u 19. minutu, Liverpul je kao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.