Liverpul izdržao, Čelsi ima za čime da žali! (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Feb.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul izdržao, Čelsi ima za čime da žali! (video)

Derbi na ''Enfildu'' bez pobednika, Čelsi propustio sjajnu priliku da možda već reši šampionsku trku.

U derbiju 23. kola Premijer lige, Liverpul i Čelsi su večeras pred oko 54.000 gledalaca, po jakoj kiši, podelili bodove - 1:1.

Čelsi je tako propustio priliku da iskoristi večerašnje kikseve Totenhema i Arsenala, a najviše razloga da žali zbog toga je Dijego Košta, koji nije iskoristio jedanaesterac u 76. minutu meča.

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ozbiljniji pokušaj u večerašnjem meču izveo je Vajnaldum u 12. minutu kada je sa 18 metara uputio odličan šut, ali Kurtoa je bio na pravom mestu i sačuvao mrežu.

Usledio je nešto mirniji period meča, a onda, 25. minut, slobodan udarac za Čelsi i varka kakva se retko viđa!

Svi su očekivali šut Vilijana, ali je umesto njega šutirao David Luiz koji je to učinio veoma precizno, a lopta je okrznula desnu stativu Minjoleovog gola i završila u mreži 0:1!

Taj gol možete da pogledate OVDE.

''Plavci'' su bez većih problema zadržali vođstvo do kraja poluvremena, a prava uzbuđenja usledila su u nastavku.

Već u 49. minutu stopostotna prilika za Liverpul u kojoj se našao Roberto Firmino! Bila je to prelepa akcija domaćeg tima, Firmino je na kraju potpuno umakao pažnji svojih čuvara, bio je potpuno sam u kaznenom prostoru gostiju, ali je veoma loše šutirao i lopta je završila visoko iznad gola.

Ali, ''Redsi'' nisu odustajali, nastvaili su sa atacima, a sve im se isplatilo u 57. minutu, kada je Vajnaldum sjajno reagovao posle centaršuta sa leve trane i udarcem glavom pored Davida Luiza, sa nekih sedam metara uspeo da savlada Kurtou - 1:1.

Čelsi je nešto kasnije pripretio preko Mozesa, a pravi šok za domaće navijače usledio je u 76. minutu. Dijego Košta je krenuo u solo prodor, a kada je ušao u kazneni prostor, Matip ga je zakačio, što je za sudiju Klatenburga bio prekršaj za jedanaesterac.

Košta je odlučio da preuze odgovornost, izveo je jedanaesterac, gađao donji desni ugao, ali Minjole ga je ''pročitao'' i odbranio ovaj udarac - ostalo je 1:1!

Čelsi je do kraja bio nešto konkretniji, tome je doprineo i ulazak Fabregasa umesto Vilijana i upravo je Fabregas u 87. minutu kreirao novu priliku za Čelsi, ali Košta nije iskoristio slobodan prostor.

Dva minuta kasnije još veća opasnost pred golom Liverpula, odlično je Pedro šutirao sa petnaestak metara, ali je lopta prohujala pored leve stative.

U poslednjim trenucima je na drugoj strani pokušao i Firmino, ali se Kurtoa nije dao iznenaditi.

Dodajmo još i da je naš Nemanja Matić odigrao svih 90 minuta i dobro obavio svoje zadatke, pre svega u defanzivi.

Čelsi sada na tabeli ima 56 bodova, devet više od Totenhema i Arsenala, a 10 od večerašnjeg rivala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.