Izvor: Blic, 25.Okt.2009, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul isterao đavole, Siti i Arsenal ispustili pobede

Liverpul je danas na Enfildu savladao Mančester junajted sa 2:0 golovima Toresa i N' Goga u velikom derbiju 10. kola Premijer lige.

Kako je "crvenima" i menadžeru Rafi Benitezu ova utakmica predstavljala prekretnicu i povratak odnosno trajni gubitak poverenja kod navijača za ovu sezonu, oni su od početka krenuli ofanzivno. Tokom prvog poluvremena niko od aktera nije imao neku jaču prednost na terenu ili u nekom segmentu igre. Liverpul je napadao, ali je zato u isto vreme postojala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rupa na sredini terena, koju su sasvim dobro koristili igrači Junajteda za brze kontre.

Najbolju šansu za "crvene" imao je Aurelio, koji je u 36. minutu šutirao direktno u Van der Sara, dok su gosti bili najopasniji preko Runija.

Ono što Tores i drugovi nisu iskoristili u prvom poluvremenu, vratilo im se u drugom. Posle serije ataka na gol Van der Sara, Fernando Tores je u 65. minutu pobegao Ferdinandu i sa šet, šest metara od golmana Junajteda, iskosa sa desne strane šutirao u sam gornji ćošak gola. Neopisiva radost na stadionu koja nije poremetila igrače ser Aleksa Fergusona, koji preko Ovena i Valensije kreću u nove nalete. Iako su pomenuta dvojica napadača imali vrlo dobre šanse, odbrana Liverpula kao i golman Reina učinili su sve da tri boda ostanu na Kopu. Tačku na "i" stavio je N'Gog golom u 95. minutu.

Pred sam kraj meča u 89. minutu isključen je Nemanja Vidić zbog oštrog starta. Drugi srpski reprezentativac Zoran Tošić nije bio ni na klupi, ali je verovatno na tribinama sedeo sa Ademom Ljajićem koji je pozvan da prisustvuje derbiju. Inače, navijači Liverpula pred utakmicu su organizovali protestnu šetnju nezadovoljstva radom vlasnika kluba, Džileta i Hiksa.

Mančester siti nije uspeo da sačuva vođstvo od 2:0 protiv Fulama. Momci sa Krejven kotidža uspeli su za samo šest minuta nadoknade minus od dva gola i nateraju menadžera Sitija Marka Hjuza da se sutra verovatno ponovo uputi kod gazde kluba i traži novac za nova pojačanja.

Gotovo isti scenario je viđen u Londonu gde dva gola prednosti nisu bila dovoljna Arsenalu. "Tobdžije" su u malom gradskom derbiju sigurnom igrom zasluženo stigli do 2:0 u prvom poluvremenu i delovali kao tim koji će lagano završiti posao. Međutim, drugo poluvreme pripalo je Vest Hemu, koji je kao i Fulam za šest minuta stigao do konačnih 2:2.

Premijer liga, 10. kolo:

Bolton – Everton 3:2


(Li 16, Kejhil 27, Klasnić 86 - Saha 32, Felaini 55)

Liverpul – Mančester junajted 2:0

(Tores 65, Ngog 90+5)

Mančester siti – Fulam 2:2


(Leskot 53, Petrov 60 - Daf 62, Dempsi 68)

Vest hem - Arsenal 2:2


(Kol 74, Dijamanti 80p - Van Persi 16, Galas 37)

Subota:

Vulverhempton – Aston Vila 1:1

Birmingem – Sanderlend 2:1

Barnli – Vigan 1:3

Hal - Portsmut 0:0

Totenhem – Stouk 0:1

Čelsi – Blekburn 5:0

Tabela: Čelsi 24, Mančester j. 22, Arsenal (-1) 19, Totenhem 19, Liverpul 18, Mančester s. (-1) 18, Aston vila (-1) 17, Sanderlend 16, Stouk 15, Vigan 13, Barnli 12, Bolton (-1) 11, Fulam (-1) 11, Everton (-1) 11, Birmingem 10, Blekburn (-1) 10, Vulverhempton 9, Hal 8, Vest hem (-1) 6, Portsmut 4.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.