Liverpul: Džerard u klubu 700

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul: Džerard u klubu "700"

Živa legenda i kapiten Liverpul Stiven Džerard još jednom je ušao u istoriju tima sa Enfilda, pošto je u meču FA Kupa sa Boltonom odigrao 700. meč.

Stivi Dži je do neverovatnog dostignuća trebalo da stigne u gradskom derbiju protiv Evertona narednog vikenda, ali se našao u timu u ponovljenom meču FA kupa protiv Boltona.

Džerard je tako postao tek treći igrač sa 700 nastupa u timu 'Redsa', a, s obzirom da na leto odlazi u Los Anđeles Galaksi, ostaće iza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džejmija Karagera (737) i Ijana Kalahana (857).

Bivši kapiten reprezentacije Engleske je za ovu priliku dobio specijalne 'Predatorke' od Adidasa, na kojima je bio izvezen broj 700, kao i imena njegovih ćerki Lili i Leksi.

"To je stvarno neverovatno dostignuće. Uspeh i dugovečnost u jednom klubu nisu tako česti u poslednje vreme. On, Frenk Lampard, Pol Skols... Nema ih mnogo. On je sve dobro što je vezano za Liverpul u poslednjoj deceniji, ključan čovek u osvajanju svih trofeja", rekao je Stivenov bivši saigrač Deni Marfi, "Osetio je oriliku, sada kada su Čelsi i Siti ispali iz Kupa. Da li je sudbina to što finale 'pada' na njegov rođendan? Moraćemo da sačekamo i da vidimo. Ali, ne vezano s tim, kakav igrač".

Ljubimac 'Kopa' debitovao je u Liverpulovom dresu 1998. godine, da bi se dve godine kasnije ustalio u prvom timu. Sa Liverpulom je osvojio sve trofeje osim titule šampiona Engleske. Za klub sa Enfilda je postigao 180 golova.

Posle eliminacije Boltona, golom Filipea Kutinja u 90. minutu, ekipa Brendana Rodžersa će u petoj rundi FA kupa igrati sa Kristal Palasom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.