Livaković: Najdraži trenuci; Vlašić: Nastavljamo da gazimo

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 20:12

Livaković: Najdraži trenuci; Vlašić: Nastavljamo da gazimo

Golman Hrvatske Dominik Livaković pokazao se kao majstor za odbrane penela.

U penal seriji protiv Japana, odbranio je tri penala i tako bio najzaslužniji za prolaz Hrvatske u četvrtfinale, 4:2 (1:1, 0:1).

Livaković je po završetku susreta rekao da je meč bio izuzetno težak.

"Osećaj je super, najpre zbog ekipe, atmosfera je sjajna. Hvala navijačima koji su došli. Japanci su vrhunski pritiskali od početka. Odigrali smo tešku utakmicu, oni su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrhunski pripremljeni, ali i mi smo. Pobedili smo kad nam je bilo najteže. Ovo je najbolja utakmica u mom životu i ovo su mi najdraži trenuci u karijeri", rekao je Livaković.

Nikola Vlašić je bio jednako oduševljen prolazom među osam najboljih u Kataru.

"Ova utakmica je pokazala kakva smo mi ekipa i kakvo zajedništvo imamo. Dominirali smo na kraju. Kad ti golman skine tri penala, ne možemo da izgubimo. Vežbali smo penale na treningu. Namučili su nas Japanci, ali znali smo koje su njihove mane i vrline. Penali su sastavni deo utakmice i baš smo zadovoljni. Japanci su nas iznenadili centaršutevima i tako su postigli gol. S kim ćemo igrati dalje? Mislim da će Brazil pobediti, ali sve je moguće. Mi nastavljamo da gazimo i dajemo sve od sebe", rekao je Vlašić.

Borna Barišić je rekao da je tim Hrvatske pokazao karakter.

"Japan je trkački moćna reprezentacija. Došli smo do penala i na kraju izvukli tu utakmicu. Imam dosta grčeva posle ove utakmice. Svi smo tu zbog jednog cilja, a to je uspeh reprezentacije. U drugom delu smo se digli. Idemo da se oporavimo, spremni smo za bilo koga u četvrtfinalu. Imamo kvalitet za dalje", smatra Barišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.