Lisandro za peti trofej Kupa

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2012, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisandro za peti trofej Kupa

Lion je pobednik Kupa Francuske! Do petog trofeja u istoriji najmasovnijeg takmičenja, prvog posle četiri godine, nekadašnji šampion stigao je minimalnom, ali zasluženom pobedom protiv trećeligaša Kevilija 1:0.
Jedini pogodak pred 81.000 gledalaca na stadionu Francuska u Sen Deniju postigao je Argentinac Lisandro Lopez u 28. minutu, posle jedne duge akcije i asistencije Lakazeta.
Kevili je imao jednu sjajnu šansu za izjednačenje, ali je odličan udarac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Laupa u 66. minutu , golman Liona Loris skrenuo u stativu.
Amateri iz grada koji ima samo 25.000 stanovnika na putu do finala eliminisali su Marselj i Ren, a priznanje za sve što su uradili odali su im i pobednici, jer je kapiten Liona Kris trofej podigao zajedno sa kolegom iz Kevilija Gregorijem Beržrardom. Pehar je po tradiciji predao predsednik Francuske Nikola Sarkozi.
Lion je ovim trijumfom praktično spasao sezonu, pošto je pitanje hoće li se plasirati u Ligu šampiona, a nedavno su u finalu Liga kupa izgubili od Marselja.
Semafor finala Kupa Francuske:
Lion – Kevili 1:0 (Lisandro 28).

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.