Lisac: Mislim da će ABA liga opstati

Izvor: B92, 12.Jun.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisac: Mislim da će ABA liga opstati

Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac veruje da će biti prevaziđeni svi problemi oko regionalnog takmičenja.

U utorak, 16. juna, u Zagrebu će biti održan sastanak rukovodstva ABA lige, klubova i nacionalnih Saveza, u vezi sa sukomb na relaciji FIBA-Evroliga-ABA liga.

"Zahvalio bih se srpskoj federaciji, predsedniku Draganu Đilasu i klubovima, koji imaju volju da se dođe do rešenja. Mislim da će Jadranska liga opstati, jer je to dobro za basket i za ceo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << region", rekao je Lisac agenciji Beta.

Košarkaški savez Srbije je ranije ove nedelje, nakon sastanka s predstavnicima klubova, pozvao klubove, saveze iz regiona i rukovodstvo Jadranske lige na sastanak kako bi se prevazišli nastali problemi.

Predsednik Dragan Đilas je posle tog sastanka poručio da je ovakva Jadranska liga prošlost i da mora da se transforimiše i da bude u skladu sa zahtevima FIBA i standarima Evrolige.

Jadranska liga je, odlukom FIBA Evropa od 7. marta, izgubila priznanje FIBA, jer je jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju.

FIBA Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja.

FIBA je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poruka iz ABA lige: KSS, hvala! Razgovarajmo...

Izvor: Mondo, 12.Jun.2015

Generalni menadžer regionalnog takmičenja Roman Lisac izrazio nadu da će ABA liga, ipak, opstati. Utorak je novi "Dan D"?..Foto: MN Press..Generalni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da će u utorak u Zagrebu biti održan sastanak rukovodstva lige, klubova i nacionalnih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.