Lipi ponovo na klupi Italije?

Izvor: Glas javnosti, 27.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lipi ponovo na klupi Italije?

Velika takmičenja kao što su evropska prvenstva po pravilu neke trenere stave u prvi plan, a neki stručnjaci budu žrtve neuspeha reprezentacije koju vode. To je i povod za medijske spekulacije kada su u pitanju smene i prelasci trenera u druge sredine. Naime, italijanska štampa posle poraza njihove selekcije od Španije uveliko piše o odlasku Roberta Donadija sa klupe „azura“ i dolasku Marčela Lipija, koji je vodio ovu selekciju do titule svetskih šampiona. Mediji idu toliko daleko da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su već predvideli da Lipi više neće računati na Panućija, Materacija, Ambrozinija i Kasana, a da će novi igrači biti Đilardino, Jakinta i Boneri, koji bi, uz povratak Neste i Totija, trebalo da predstavljaju nove snage italijanske selekcije.

Dobri rezultati Španaca imali su za rezultat povećano interesovanje za trenera Luisa Aragonesa, koji će od naredne sezone sa klupe predvoditi turski Fenerbahče. Selektor Austrije Jozef Hikersberger je ranije najavio povlačenje sa kormila te selekcije. Podsećamo da je Austrija eliminisana u prvoj fazi šampionata.

Ni selekcije koje ne učestvuju na Evropskom prvenstvu nisu mirovale. Fudbalska federacija Slovačke je otpustila trenera Jana Kocijana, pod čijim kormilom je reprezentacija zauzela četvrto mesto u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo u kojoj su prva dva mesta zauzeli finalista reprezentacija Nemačke i selekcija Češke. Na njegovo mesto doći će trener Artmetdije Vladimir Vajs.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.