Liju Ksijang preskače Zlatnu ligu

Izvor: B92, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liju Ksijang 'preskače' Zlatnu ligu



Svetski rekorder na 110 metara s preponama Kinez Liju Ksijang neće učestvovati na mitinzima Zlatne lige sledeće godine, kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre u Pekingu, prenose svetske agencije.

"Termini mitinga u Rimu i Parizu veoma su blizu vremenu održavanja Igara, pa smo odlučili da Liju uopšte ne učestvuje u Zlatnoj ligi", istakao je trener kineskog asa Sun Haping.

Prvi test spremnosti svetskog rekordera biće Svetsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dvorani u Valensiji početkom marta iduće godine. U planu Ksijanga je i miting u Osaki u maju, pa zatim serija mitinga u Evropi i SAD.

Krajem juna olimpijski šampion iz Atine 2004. planira da započne poslednju fazu priprema za Igre upravo u Pekingu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.