Liga šampiona: Šansa za Lester posle 57 godina

Izvor: Press, 14.Mar.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: Šansa za Lester posle 57 godina

Prvak Engleske od 1962. u takmičenjima UEFA nije prošao rundu u nokaut fazi, a večeras ima priliku protiv Sevilje. Sastaju se i Juventus - Porto.
foto: novosti.rs
Dok se u Engleskoj bore za goli život, fudbaleri Lestera u Ligi šampiona imaju večeras (20.45) šansu za novi istorijski uspeh. U revanšu osmine finala, debitant u elitnom takmičenju UEFA dočekuje Sevilju (prvi meč 1:2), u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pokušaju da uđe među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. U isto vreme, Juventus će probati protiv Porta da potvrdi veoma dobar rezultat iz Portugalije (2:0).
"Lisice" su došle u priliku da prvi put posle 1961/1962. prođu rundu u nokaut fazi bilo kog evropskog takmičenja. Tada su u dvomeču bile bolje od Glenavona iz Severne Irske u Kupu pobednika kupova (3:1, 4:1), a nakon toga su usledila tri neuspeha (dvaput Atletiko Madrid, Crvena zvezda). I ovoga puta je Lester bio u nezavidnoj situaciji, jer je tim iz Andaluzije vodio 2:0, promašio penal u Španiji... a onda je Džejmi Vardi postigao gol i zakuvao sve pred okršaj na stadionu "King Pauer".
- Najgore je kada neki klub izgubi sve šanse posle prvog duela, jer onda revanš bude dosadan - rekao je Vardi. - Ovako, imamo odličnu priliku, jer nas i 1:0 vodi dalje. Sve ćemo učiniti da Sevilja padne.
Gosti, koji su prošle godine osvojili Ligu Evrope, svesni su da ih čeka težak posao.
- Lester je ponovo opasan tim, "vratili" su se i igraju kao prošle godine. Završila se Ranijerijeva era, dobili su novu energiju i demonstriraju odličan fudbal. Mi smo pod velikim pritiskom jer nismo materijalizovali prvu utakmicu - rekao je Horhe Sampaoli, trener Sevilje.
A u Torinu, Juventus ima meč loptu za ulazak u "top 8". "Stara dama" je 36 puta u istoriji pobedila u gostima u prvoj utakmici i svaki put je prošla dalje. Ipak, Porto se nije predao.
- Znamo da će biti jako teško. Ipak, u fudbalu je sve moguće - kratak je bio golman "zmajeva" Iker Kasiljas.
Ranije, plasman u četvrtfinale su obezbedili španski klubovi Real i Barselona, kao i nemački predstavnici Bajern i Borusija Dortmund. U žrebu, koji je 17. marta, nema povlašćenih i mogu da se sastanu klubovi iz istih zemalja.
ŠEKSPIR I ZVANIČNO SAČUVAO KLUPU
KREG Šekspir će ostati do kraja sezone menadžer Lestera, saopštila je uprava "lisica".
- Cenimo Šekspirove kvalitete, prepoznali smo njegov predan rad. Znamo da će tim biti u sigurnim rukama - rekao je Aijavat Šrivadhanaprabha, potpredsednik kluba.
RASPORED
Utorak
Juventus - Porto 20.45
* prvi meč 2:0
Lester - Sevilja 20.45
* prvi meč 1:2
Sreda
Atletiko M. - Bajer L. 20.45
* prvi meč 4:2
Monako - M. siti 20.45
* prvi meč 3:5
RANIJE
Arsenal - BAJERN 1:5, 1:5
Napoli - REAL 1:3, 1:3
BARSELONA - PSŽ 6:1, 0:4
BORUSIJA D. - Benfika 4:0, 0:1
* žreb za četvrtfinale 17. marta
LESTER
1961/1962. Glenavon 3:1, 4:1 (KPK)
1961/1962. Atletiko M. 1:1, 1:2 (KPK)
1997/1998. Atletiko M. 0:2, 1:2 (UEFA kup)
2000/2001. C. zvezda 1:1, 1:3 (UEFA kup)
* svi mečevi u nokaut fazi
LISTA STRELACA
11 - Mesi (Barselona)
8 - Kavani (PSŽ)
7 - Levandovski (Bajern)
7 - Obamejang (Borusija D.)
MEĐUSOBNI DUELI
Lester - Sevilja 0 0 1 1:2
Juventus - Porto 3 1 0 7:2
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liga šampiona - najavljeni sastavi, zanimljivosti, kladioničarski info, kvote, specijali...

Izvor: MozzartSport.com, 14.Mar.2017

Lester protiv Sevilje igra za istoriju, Juventus u sudaru protiv Porta brani veliki kapital..Vreme je za novo žestoko veče u Ligi šampiona. Letimičan pogled ukazuje da Juventus ima lak posao, pošto je iz Portugala doneo veliki kapital (2:0). Međutim i pored toga Masimilijano Alegri mora da zadrži...

Nastavak na MozzartSport.com...

Lester prvo, pa četvrtfinale! Spavaš li mirno, Vengeru? (foto)

Izvor: Sportske.net, 14.Mar.2017

Mediji ne propuštaju da odmah posle istorijskog uspeha Lestera podsete i na dugogodišnje neuspehe Arsenala u elitnom evropskom takmičenju...Lester je večeras, baš kao i prošle sezone u Premijer ligi, zadivio čitavu fudbalsku Evropu!..Još uvek aktuelni šampion Premijer lige, ostvario je istorijski...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.