Izvor: B92, 29.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga sampiona: Makabi Haifa domacin u Nikoziji



Makabi Haifa
, prvi izraelski klub koji ce igrati u fudbalskoj Ligi sampiona Evrope, igrace iz bezbednosnih razloga domace meceve u Nikoziji, saopstila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).

Marta ove godine UEFA je saopstila da reprezentacija Izraela i klubovi iz ove zemlje meceve u kojima su domacini treba da igraju van Izraela.

Makabi je u kvalifikacijama za Ligu sampiona domacin Sturmu iz Graca bio u Sofiji, dok su predjasnje meceve izraelski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klubovi igrali u Nikoziji.

Haifa je sa ukupno 5:3 izbacila austrijski Sturm i tako obezbedila ucesce u Ligi sampiona, elitnom evropskom klupskom takmicenju. Nikoziju kao mesto odigravanja domacih meceva je predlozio Fudbalski savez Izraela, a taj predlog su podrzali kiparski fudbalski vanicnici.

Ulazak kluba u Ligu sampiona propracen je burno u zemlji na Bliskom istoku. Ekipa se u zemlju vratila rano jutros, a na aerodromu je docekalo stotine navijaca obucenih u zelene klupske boje.

Stampa je na prvim stranama donela vest o plasmanu Makabija u prestizno takmicenje, i navodi da je ovo najveci uspeh izraelskog fudbala jos od plasmana reprezentacije ove zemlje na Svetsko prvenstvo u Meksiku 1970. godine.

Mediji u zemlji apelovali su na premijera Arijela Sarona i predsednika Mose Kacava, koji su cestitali timu na uspehu, da izvrse pritisak na UEFA da dozvoli Haifi da domace meceve igra u Izraelu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.