Lester doveo najskuplje pojačanje ikad!

Izvor: Mondo, 31.Avg.2016, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lester doveo najskuplje pojačanje ikad!

Šampion Premijer lige posljednjeg dana prelaznog roka oborio rekord.

Pobeda, remi i poraz iz tri utakmice izgleda nisu zadovoljili čelnike Lestera koji su odlučili da se u poslednjim trenucima prelaznog roka pojačaju. Nešto više od sat i po pre završetka "fudbalske pijace" Lester je objavio da je doveo pojačanje, i to najskuplje u istoriji kluba!

Alžirski napadač Islam Slimani stigao je na "King Pauer" stadion iz lisabonskog Sportinga za okruglo 30 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << evra, iznos koji šampion Engleske nikada nikome nije platio.

Trošio je Lester i prethodnih sezona, ali se sve vrtilo na maksimalno desetak miliona evra po igraču, a ove godine malo su si dali oduška.

Prvo je defanzivni vezista Nampalis Mendi stigao iz Nice za 15,5 miliona evra, potom i napadač Ahmed Musa iz CSKA za 19,5 miliona evra, da bi poslednjeg dana prelaznog roka Lester dodatno pojačao napad dovođenjem Slimanija.

Alžirac je u 82 utakmice za Sporting postigao 48 golova, a zablistao je upravo prošle sezone u kojoj je postigao 31 gol u 44 meča.

Miljenik navijača Sportinga postao je zbog izuzetnog učinka u mečevima protiv jednog od najvećih rivala, Porta, kojem je u šest utakmica zabio isto toliko golova.

✅ DONE DEAL! Algeria striker @slimaniislam completes a #DeadlineDay move to Leicester City. #WelcomeSlimanipic.twitter.com/uA9reEVsjd

— Leicester City (@LCFC) August 31, 2016

Čelnici Lestera sigurno računaju na to da će Slimani biti odličan tandem sa saigračem iz reprezentacije Rijadom Marezom, a da imaju jako dobar odnos on je potvrdio odmah po potpisivanju ugovora sa Lesterom.

"Dolazak u klub poput Lestera je za mene velika čast. Moj prijatelj Rijad Marez mi je pričao o kakvom klubu je riječ i atmosferi koju prave navijači", rekao je Slimani .

Dolazak Slimanija mogao bi značiti da se definitivno odustalo od još jednog igrača Sportinga, Adrijena Silve.

Vezista Sportinga bio bi veliko pojačanje za "lisice" međutim pitanje je da li Lester može da izdvoji još 38,5 miliona funti koliko iznosi obeštećenje za kapitena lisabonskog kluba.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.