Lesor ukucao pobedu Unikahe

Izvor: Mondo, 05.Mar.2019, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lesor "ukucao" pobedu Unikahe

Tim iz Malage napravio "brejk" protiv Albe u neizvesnoj završnici četvrtfinala Evrokupa.

Alba nije iskoristila prednost domaćeg terena!

Jedini preostali predstavnik Nemačke u Evrokupu poražen je pred svojim navijačima u prvoj utakmici četvrtfinala Evrokupa od Unikahe, pošto je Matijas Lesor "zakucao" loptu u koš za konačan rezultat na tri sekunde do kraja utakmice u Berlinu.

Alba je "dvojkom" Luka Sikme na 1:40 do kraja povela 90:84, ali u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << preostalih sto sekundi nije postigla ni poen, uz promašaj Gudreitisa za pobedu - uz zvuk sirene.

ALBA - UNIKAHA 90:91 (29:17, 29:22, 12:27, 20:25)

Domaći tim, za koji nije nastupao povređeni Stefan Peno, odlično je počeo utakmicu i brzo stekao dvocifrenu prednost, ali su ostajali bez daha naročito u trećoj četvrtini tokom koje ih je Unikaha u potpunosti nadigrala.

Zahvaljujući snalažljivosti na kraju utakmice, kao i činjenici da se Alba uplašila pobede, Unikaha je ostvarila "brejk" pred meč za prolaz u polufinale u Malagi.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je i "meč-viner" Matijas Lesor sa 18 poena i sedam skokova, dok ga je u njegovoj ekipi pratio Adam Vačinski sa poenom manje. Dragan Milosavljević bio je još jedini dvocifreni sa 10 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Albu je predvodio Pejton Siva sa 14 poena i sedam asistencija, dok su 13 postigla čak tri košarkaša - Nils Gifi, Martin Hermanson i Rokas Gidraitis.

Revanš je za već tri dana u Malagi.

Eventualna majstorica, ukoliko Alba izjednači, igrala bi se 13. marta u Berlinu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.