Leo Mesi odbio platu od 35.000.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leo Mesi odbio platu od 35.000.000 evra!

Jasno je - želi da bude najplaćeniji svih vremena

Ako već nije, Lionel Mesi je na dobrom putu da postane najbolji fudbaler svih vremena. A očigledno želi da bude i najplaćeniji. Argentinski čarobnjak odbio je početnu ponudu Barselone za novim ugovorom po kome bi zarađivao između 30.000.000 i 35.000.000 evra godišnje!

Sve to bez poreza!

Mesi trenutno prima 19.000.000 evra po sezoni. To ga čini trećim najplaćenijim igračem planete. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Prvi je Karslos Tevez (Šangaj Šenhua) sa 37.000.000 evra, drugi Kristijano Ronaldo iz Real Madrida sa 22.000.000 evra. Leo hoće da pomeri granicu daleko. Možda nedostižno. Možda čak i da zarađuje duplo više nego što trenutno ima. A više i od sunarodnika i nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Argentine, koji je "ojadio" Kineze.

Leov aktuelni ugovor ističe u junu 2018. To je razlog zbog kojeg rukovodstvo Barselone mesecima pokušava da pronađe zajednički jezik sa svojom prvom zvezdom. Pregovore u Mesijevo ime vodi njegov otac i agent, Horhe. Obostrana želja za produžetkom saradnje postoji, svi mediji u Španiji navode da će ugovor biti potpisan ovog leta, međutim, madridski dnevnik AS uverava da je prva ponuda odbijena.

Isti izvor, doduše, navodi da će se predsednik Barselone Hosep Marija Bartomeu i Mesi senior uskoro ponovo sresti i da je samo pitanje trenutka kad će pasti konačan dogovor.

Mesi dobro zna da ovo što ima u Barseloni nema nigde drugde. Svi želimo da ostane. Siguran sam da i i on to želi“, rekao je njegov saigrač Ivan Rakitić.

S obziriom da Mesi 1. jula ulazi u poslednju godinu ugovora, jasno je zašto uprava Barselone želi da se obezbedi od napada klubova kakvi su Mančestetr Siti, PSŽ ili Čelsi, koji su se ranije dovodili u vezu za „desetkom“ Blaugrane. Sigurno će osim plate biti podignuta i otkupla klauzula sa sadašnjih 250.000.000 evra. A još je važnije što bi, na sportskom planu, posle novih ugovora Nejmara i Luisa Suareza, udarni deo Barsinog trozupca ostao na stadionu „Nou Kamp“.

Mesi je Barselona. Važnost koju Leo ima za klub i kako klub utiče na njega stavlja znak jednakosti između njih. Da nije u Barsi to bi ga koštalo statusa najboljeg fudbalera sveta“, mišljenje je Karlosa Reksača, nekadašnjeg stratega katalonskog giganta.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.