Lejkersi na korak od velikog finala

Izvor: Glas javnosti, 29.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejkersi na korak od velikog finala

LA Lejkersi su napravili brejk i poveli sa 3:1 u finalu Zapadne konferencije protiv aktuelnog šampiona San Antonija, trijumfom 93:91. „Jezeraši“ su dobili četvrti meč serije u Teksasu i u petak rano ujutru po srpskom vremenu, imaće šansu da u svom „Stejpls centru“ završe posao i uđu u veliko finale.

Slavni tim iz Los Anđelesa imao je prednost tokom cele utakmice. Već u prvoj deonici imali su 14 poena viška, ali je uporni domaćin ipak došao u priliku da izjednači rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u seriji. Centar Lejkersa Lamar Odom izgubio je loptu u finišu meča, a Sparsi su imali dve prilike da obezbede pobedu ili produžetak. Drugu šansu propustio je Brent Beri uz zvuk sirene, koji je možda bio i fauliran od Derika Fišera pri šutu za tri poena.

- Da sam ja sudija ne bih svirao faul - rekao je trener San Antonija Greg Popović.

Sa trofejnim trenerom složio se i sam Beri (postigao pet trojki).

- Ovakav faul se možda svira u regularnom delu sezone, ali ne i u finalu Zapadne konferencije- priznao je Beri.

Najbolji pojedinac u pobedničkoj ekipi ponovo je bio Kobi Brajant sa 28 poena i 10 uhvaćenih lopti, a srpski internacionalac Vladimir Radmanović imao je učinak od 11 poena i šest skokova. Španski reprezentativac Pau Gasol imao je dabl-dabl učinak (10 poena, 10 skokova), a Lamar Odom sakupio je 16 poena (od kojih je osam postigao u ključnim trenucima meča) i devet uhvaćenih lopti. Kod „mamuza“ Tim Dankan je ponovo imao impresivan skor od 29 poena i 17 skokova, a Toni Parker i Brent Beri postigli su po 23 poena.

U finalu Istoka trenutni rezultat u duelu Bostona i Detroita je 2:2.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.