Legendarni golman završio karijeru

Izvor: Mondo, 07.Dec.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarni golman završio karijeru

Brazilski čuvar mreže Rožerio Seni, koji je našao mesto i u Ginisovoj knjizi rekorda, odlučio je da se povuče

Foto: AP Photo/Andre Penner

Rožerio Seni, najbolji strelac u istoriji fudbala među golmanima, okončao je karijeru u 42. godini.

Seni, koji je celu igračku karijeru proveo u Sao Paolu, trebalo je da se oprosti na gostovanju Gojasu, ali je taj meč propustio zbog povrede. Ipak, neposredno posle utakmice objavio je kraj karijere.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je sa Sao Paolom osvojio šest titula šampiona Brazila, dva Kupa Libertadores, Interkontinentalni kup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

On će zauvek ostati upisan u istoriju budući da je izvodeći penale i slobodne udarce postigao ukupno 131 gol u karijeri, daleko ispred drugoplasiranog Paragvajca Hoze Luisa Čilaverta, koji se 62 puta upisao u strelce.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 16 utakmica i osvojio Mundijal 2002. i Kopa Amerika 1997. godine.

U Sao Paolu igrao je 23 godine, i ukupno je ostvario 1.256 nastupa u karijeri sa taj klub i selekciju Brazila.



Izvor: Youtube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.