Legendarni Kempes: Mesi je sebičniji od Ronalda

Izvor: Mondo, 26.Maj.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarni Kempes: Mesi je sebičniji od Ronalda

Čuveni "gaučos" našao je manu u igri Lionela Mesija. U pitanju je sebičnost, čak iako je najbolji "paker" Evrope.

Najveći broj kritičara Lionela Mesija dolazi iz njegove Argentine.

Ovoga puta manu u njegovoj igri zapazio je legendarni Mario Kempes, osvajač Mundijala sa "gaučosima" 1978. godine, koji je u intervjuu za španski "As" odlučio da ga uporedi sa Kristijanom Ronaldom, kao što su učinile već hiljade drugih.

Kempes je kazao da u poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vreme vidi jednu veliku promenu u igri Lea Mesija, a da je to jedan od razloga zbog kojih Barselona ne može da uspostavi dominacju.

"Ranije sam Mesija više gledao kao timskog igrača, sada kada ga gledam čini mi se da je sebičniji u napadima svog tima", rekao je Mario Kempes i nadovezao se na priču o Kristijanu Ronaldu koji sve više igra kao centralni napadač, a manje na boku.

"To je suprotno od Ronalda koji sada više igra za tim nego za sebe".

Zanimljivo, Leo Mesi je ove sezone šesti put u karijeri osvojio "zlatnu kopačku" Evrope, kao najbolji strelac "starog kontinenta", ali je istovremeno u svim takmičenjima za Barselonu zabeležio i čak 22 asistencije - što je najviše u "ligama petice".

Štaviše, Kristijano Ronaldo ih je imao 13...

"Reći ću vam jednu stvar, mi Argentinci kritikujemo Mesija jer smo specijalisti za kritikovanje nečega što je naše", pokušao je Mario Kempes da objasni otkud ovakav komentar.

Na kraju razgovora stao je ipak na stranu Lea Mesija.

"Da me pitate s kim bih voleo da igram, rekao bih s Mesijem. I to zato što sam već igrao sa Dijegom Maradonom...", zaključio je legendarni napadač koji je i prethodnih godina kritikovao Mesija zbog doprinosa reprezentaciji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.