Legenda ženskog fudbala Birgit Princ završila igračku karijeru

Izvor: Blic, 28.Mar.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda ženskog fudbala Birgit Princ završila igračku karijeru

Osvajačica tri nagrade za igračicu godine u izboru Fife, Brigit Princ objavila je da završava karijeru, jednu od najbogatijih u istoriji ženskog fudbala.

Ova 34-godišnja Nemica je sa reprezentacijom osvojila dva Svetska prvenstva, a na oproštaju je odigrala meč u kome su snage odmerili njen dugogodišnji klub Frankfurt i nacionalna selekcija.

Princova je reprezentativnu karijeru završila 2011. godine, posle nastupa na Svetskom prvenstvu na domaćem terenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je Nemačka rano eliminisana, a ona je bila rezerva.

Birgit Princ odigrala je pet svetskih prvenstava i postigla je 14 golova, što je rekord koji deli sa Brazilkom Martom.

U 214 utakmica za reprezentaciju postigla je 128 golova. Sa Nemačkom je osvojila pet evropskih titula, kao i tri bronzane olimpijske medalje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.