Legenda napušta Enfild

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jan.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda napušta Enfild

Nakon 697 utakmica i 180 pogodaka od 29. novembra 1998. godine došao je trenutak za rastanak Stivena Džerarda i Liverpula. Ikona "redsa" je najavila odlazak sa "Enfilda" na kraju sezone, kada mu istekne ugovor.

Fudbaler je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Liverpulu, u koji je stigao sa devet godina. Upravo zbog toga, ova odluka dobija još više na težini i opravdano je šokirala sve kojima je Liverpul u srcu.

"Ovo je bila najteža odluka mog života, o kojoj smo moja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << porodica i ja razmišljali dugo", rekao je Džerard.

Legendarni fudbaler, takođe, je istakao da još ne planira da se povuče iz fudbala, ali da sigurno neće igrati ni za jedan drugi klub u Premijer ligi.

"Neću igrati za neki rivalski klub i zbog toga nikada neću igrati protiv Liverpula, to nikad ne bih mogao ni da zamislim. Moja odluka se potpuno zasniva na želji da probam nešto drugačije u karijeri i životu", izjavio je Džerard i nastavio:

"Želim da se postaram da ni za čim ne žalim kada jednog dana završim karijeru. Od sada pa do posljednjeg zvižduka ove sezone, biću u potpunosti posvećen timu kao i do sada i daću sve od sebe da pomognem Liverpulu da pobjeđuje", istakao je Džerard.

Džerard je u dresu Liverpula debitovao pomenutog 29. novembra 1998. godine, a od tada je odigrao 697 utakmica u svim takmičenjima i postigao 180 golova. Bio je stub Liverpula koji nikako nije mogao da osvoji titulu u Premijer ligi pored dominantnih Mančester junajteda, Arsenala, a u posljednje vrijeme Čelsija i Mančester Sitija. Ipak, Džerard se 2005. popeo na krov Evrope osvojivši Ligu šampiona, poslije antologijskog finala sa Milanom u Istanbulu. Osim toga, sa Liverpulom je osvojio dva FA kupa, tri Liga kupa i jedan UEFA Superkup.

Ono što je, možda, i dovelo do Džerardove odluke da napusti "Enfild" desilo se u finišu prošle sezone. Liverpul je bio na korak do titule, ali je "redsima" trofej izmakao kada se Džerard okliznuo na utakmici sa Čelsijem, što je pogotkom kaznio Demba Ba. Potom je uslijedio razočaravajući početak ove sezone, a tim drži osmo mjesto na tabeli sa 17 bodova manje od vodećeg Čelsija. Za reprezentaciju Engleske Džerard je odigrao 114 utakmica i postigao 21 gol.

Legendarni kapiten Liverpula odluku o odlasku saopštio je poslije remija sa Lesterom (2:2), prvog dana 2015. godine. To je šokiralo mnoge njegove bivše, ali i sadašnje saigrače.

"Tužan dan za Liverpul i engelski fudbal. Kada se sve uzme u obzir, mislim da je to prava odluka", napisao je na Twitteru Džejmi Karaher, bivši Džerardov saigrač u Liverpulu i reprezentaciji Engleske.

Iako nije poznato gdje bi Džerard mogao da nastavi karijeru, mnogi nagađaju da bi to mogla da bude američka profesionalna MLS ligi, a prvi "pik" je Los Anđeles Galaksi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.