Lebron se borio, rvao i - promašio pobedu!

Izvor: Mondo, 02.Mar.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron se borio, rvao i - promašio pobedu!

Hjuston u produžetku pobedio Klivlend, a utakmica je povremeno imala elemente kečerskih borbi.

Foto: AP/Pat Sullivan

Hjuston i Klivlend trenutno su treći, odnosno četvrti na tabelama svojih konferencija, ali ako se u junu nađu u finalu plej-ofa, onda smo u nedelju kasno uveče videli uzbudljivu predigru te serije.

Roketsi su posle produžetka pobedili Kavse 105:103, pošto je Lebron Džejms četiri sekunde pre kraja, na "minus jedan", promašio oba slobodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bacanja!

"Kralj" je sa 37 poena bio najbolji strelac meča, napunio je sve statističke kategorije, ali je bacanja šutirao daleko ispod svog nivoa, u rangu nepopravljivih "ciglaša" kao što su Deandre Džordan ili Andre Dramond - 3/11.

Na drugoj strani, kao i obično, glavnu reč je vodio Džejms Harden sa 33 poena, od toga 15/18 sa linije slobodnih bacanja, uključujući nameran promašaj 0,6 sekundi pre kraja, posle koga su Kavsi uhvatili loptu, uzeli tajm-aut i imali još 0,3 sekunde da iz "odbojke" eventualno naprave čudo. Nisu uspeli.

Sudije su, inače, na momente pustile da se igra "ragbi" košarka, bez faulova i grešaka u koracima, kao u ovom duelu Hardena i Džejmsa.

Lebron je pre toga imao okršaj na podu sa Patrikom Beverlijem...

...a, evo i kako mu se Harden osvetio za agresivnu odbranu pri udvajanju sa Džejmsom Džonsom!

Vredna pažnje je pobeda Golden Stejt Voriorsa u Bostonu, gde su u drugoj četvrtini gubili sa 26 poena razlike (56:30) i onda predvođeni Stefom Karijem (37 poena) preokrenuli na 101:106.

"Ratnici" se nalaze pri kraju turneje po gradovima Istoka, na kojoj su do sada dobili tri (Vašington, Toronto, Boston) i izgubili dva meča (Indijana, Klivlend). U noći između ponedeljka i utorka gostuju u Bruklinu, a 48 sati kasnije u Milvokiju.

Pobedom nad Seltiksima zadržali su najbolji procenat uspešnosti u ligi, ispred Atlanta Hoksa.

REZULTATI:

Čikago - LA Klipers 86:96

Hjuston - Klivlend 105:103 (98:98)

Sakramento - Portland 99:110

Boston - Golden Stejt 101:106

Indijana - Filadelfija 94:74

Orlando - Šarlot 83:98

LA Lejkers - Oklahoma 101:108

Denver - Nju Orleans 92:99

TABELE

Istok:

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.