Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2020, 15:40

Lavovski povratak lisabonskih zeleno-belih (VIDEO)

Sporting preokrenuo sa tri pogotka za manje od 15 minuta

Mogao je Žil Visente večeras da obraduje Benfiku i Porto i iz ruku Sportinga iščupa ceo plen, ili bar deo. Ali Izabranici Rubena Amorima rekli su “Ne danas”. Do 82. minuta delovalo je da će domaćin prvi put pokleknuti u petoj prevenstvenoj utakmici (odloženiduel prve runde) i da će epitet jedinog neporaženog tima Primeire ostaviti Benfici. Međutim u poslednjih desetak minuta koncentracija gostiju je pala, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a Lavovi su ponovo prišlli lideru i najvećem rivalu na svega dva boda - 3:1.

Sporting je ove sezone već pokazao zube braniocu trofeja - Lusijano Vijeto se u međuvremenu preselio u Sudijsku Arabiju, ali je pre toga uspeo da pogodi u 87. minutu za bod protiv Porta. Sada je lisabonski velikan, doduše protiv znatno slabijeg rivala pokazao ozbiljan karakter i nagovestio da bi ove sezone završnice mečeva mogle da budu njegova zona komfora. Jer zatresao je mrežu Žil Visentea tri puta za manje od 15 minuta.

Dozvolio je domaćin rivalu na svom Žoze Alveladeu da stekne prednost. Od 56. minuta kada je pogodio Mineiro pustio ga da se nada da može da skine prvi veliki skalp ove sezone. Ali u 82. upalio je motore, a glavni pokretači bili su Šporar, Tomas i Pote koji su pogađali u poslednjih petanestak minuta.

Sporting je deveti put u poslednjih deset međusobnih duela razoružao Žil Visente i stavio do znanja gradskom rivalu da se neće tako lako napraviti ozbiljniju bodovnu zalihu na čelu tabele.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.