Izvor: RTS, 30.Okt.2021, 09:32

Laporta: Kumana je trebalo otpustiti i ranije

Predsednik katalonskog kluba Barselone Džoan Laporta predstavio je privremenog trenera Serhija Barhuana i tom prilikom govorio o razlozima prekida ugovora sa Ronaldom Kumanom kao i njegovim mogućim zamenama u narednom periodu. Istakao je da je Holanđanina možda trebalo i ranije smeniti ali da je konačna odluka ipak bila njegova.
Holanđanin Ronald Kuman je dobio otkaz nakon poraza od Rajo Valjekana, drugog u nizu nakon što su Katalonci proteklog vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgubili i od Real Madrida.

"Barselona je i ranije trebalo da smeni Ronalda Kumana. Gledajući današnju situaciju, to bi verovatno bila najbolja odluka," rekao je Laporta na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio Serhija Barhuana kao privremenog trenera.
"Sada je to lako reći, ali to su okolnosti koje su nas navele da čekamo. Mislili smo da će Kumanu biti potrebno više vremena. Preuzimam punu odgovornost, ali situacija je došla do tačke koja je bila neodrživa," dodao je on.
Laporta se osvrnuo i na tvrdnje španskih medija kako će Ćavi Hernandez biti novi Barselonin trener, potvrdivši kako su pregovori uznapredovali, ali dogovor još nije postignut.
"On je prijatelj i uvek sam mislio da ce Ćavi jednog dana biti Barselonin trener. To mu je prioritet u životu. Ako postignemo dogovor, imaće našu punu podršku. Ćavijevo ime je u svim medijima, ali Barselona ima i druge opcije," poručio je Laporta.
Barcelona se trenutno nalazi na devetom mestu Primere sa 15 bodova, devet manje od vodećeg Real Sosijedada i šest manje od drugoplasiranog Real Madrida.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.