Lampard kritikovao Dešana zbog Kantea

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lampard kritikovao Dešana zbog Kantea

Trener Čelsija Frenk Lampard kritikovao je selektora Francuske Didijea Dešana nakon što se fudbaler Ngolo Kante vratio povređen sa dužnosti u državnom timu.

Kante je ove sezone zbog povrede igrao četiri od osam premijerligaških utakmica za Čelsi, a povredio je preponu prošlog petka tokom zagrevanja za utakmicu Francuske i Islanda, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije bio u sastavu "trikolora" do kraja obaveza u reprezentaciji, što je iznerviralo Lamparda jer se fudbaler nije vratio u London.

Lampard je nedavno ima žestoku raspravu sa Dešanom, koji smatra da francuski fudbaler Olivije Žiru ima malu minutažu na Stamford Bridžu.

"Posle prve utakmice sa koje se povukao, imao je testiranje dan pre druge utakmice i bilo je jasno da ne može da igra. Sedeo je na klupi i to nije komunikacija i nije smešno. Radi se o Kanteu, pošto nije neiskusan igrač, osvojio je Svetsko prvenstvo, fantastičan je igrač i mislim da je ta situacija mogla bolje da se reši", rekao je Lampard, preneo je Skaj.

On je rekao da nije bilo dobre komunikacije sa francuskim timom.

"Naši lekari su razgovarali, a ponekad stvari nisu stizale do nas, iako sam očekivao. To mislim kada kažem komunikacija. Razumem da kada su igrači na dužnosti u reprezentaciji, da su to njihovi igrači, ali bilo je prilično jasno da Kante nije spreman da igra i iz naše perspektive, želeli smo da se vrati da radimo na oporavku", naveo je Lampard.

Trener londonske ekipe rekao je da će Kante propustiti sutrašnju utakmicu sa Njukaslom, kao i da u sastavu neće biti povređenih Andreasa Kristensena i Antonija Rudigera.

On će na raspolaganju imati Matea Kovačića i Rosa Barklija.

Pre pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, Čelsi je vezao dve pobede prvi put otkako je Lampard preuzeo tim i popeo se na peto mesto na tabeli sa dva boda zaostatka za drugoplasiranim Mančester sitijem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.