Lajpcig silovito započeo drugi deo sezone!

Izvor: Sportske.net, 21.Jan.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajpcig silovito započeo drugi deo sezone!

Najprijatnije iznenađenje Bundeslige ove sezone nastavlja sa odličnim rezultatima.

Ekipa RB Lajpciga ne odustaje od trke sa vodećim Bajernom za šampionsku titulu, ma koliko to senzacionalno izgledalo na prvi pogled.

Ovaj tim je u prvih 16 kola pokazao zavidan kvalitet, izvesno vreme proveo je i na vrhu tabele, a večerašnjim ubedljivim trijumfom na svom trenu protiv Ajntrahta iz Frankfurta od 3:0 najavio je da će i na proleće igrati u istom stilu.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << treba reći da im je večeras posao bio olakšan praktično od samog starta, pošto je Ajntraht već u trećem minutu ostao bez isključenog golmana Hradeckog zbog igranja rukom van kaznenog prostora.

Prednost igrača više Lajpcig je ekspesno iskoristio i pogotkom Kompera poveo u šestom minutu.

Na drugi gol čekalo se sve do kraja prvog poluvremena, kada je Verner duplirao prednost domaćih za 2:0 na poluvremenu.

Tada je praktično sve bilo rešeno, a u nastavku je pobedu Lajpciga još ubedljivijom učinio bek gostiju Valjeho, autogolom u 67. minutu.

U poraženoj ekipi je od prvog minuta zaigrao i naš mladi reprezentativac Mijat Gaćinović, koji je zamenjen sredinom drugog poluvremena.

Lajpcig je ovom pobedom ponovo prišao Bajernu na tri boda zaostatka, a Ajntraht je ostao na šestoj poziciji sa 29 bodova, deset manje od večerašnjeg rivala.

Rezultate ostalih današnjih mečeva 17. kola pogledajte OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.