Lajpcig na čelu Bundeslige, Leverkuzenu opet pobeda posle trilera

Izvor: RTS, 15.Feb.2020, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajpcig na čelu Bundeslige, Leverkuzenu opet pobeda posle trilera

U subotu je odigrano pet mečeva 22. kola Bundeslige. Bajer ponovo odneo pobedu u goleadi, Lajpcig prikucao Verder za zonu ispadanja i popeo se na prvo mesto, a Volfsburg prišao Hofenhajmu nakon pobede u direktnom duelu.
Augsburg i Frajburg odigrali su nerešeno - 1:1. U 38. minutu je Iago centrirao u šesnaesterac, ali je odbrana loše reagovala, pa je loptu u mrežu sproveo Filip Maks za vođstvo Augsburga. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Frajburg je odgovorio u drugom poluvremenu, kada je nakon kraćeg "karambola" u kaznenom prostoru Janik Haberer postigao pogodak za konačan rezultat.

Na utakmici Volfzburga i Hofenhajma postignuto je pet golova, od čega tri sa bele tačke.
Prvi penal je iskoristio u 18. minutu, jer je Sebastijan Rudi igrao rukom u kaznenom prostoru.
Zatim je izjednačenje Hofenhajmu doneo Kristof Baumgartner nakon udarca glavom. Drugi jedanaesterac za Volfsburg usledio je posle faula Benjaminija Hubnera, što je Veghorst opet iskoristio.
Sedam minuta kasnije je Veghorst igrao rukom i omogućio Andreju Kramariću da donese novo izjednačenje Hofenhajmu. Tačku na meč stavio je Veghorst nakon rutinski završenog kontranapada (2:3).
Herta je zahvaljujući autogolu protivnika uspela da dođe do tri boda. Dedrik Bojata bio je najviši u skoku i dao gol za vođstvo ekipe iz Berlina.

U drugom poluvremenu je poslednjeplasirani Paderborn uzvratio preko Denisa Srbenija, koji je zatresao mrežu iz mrtvog ugla. Poslednji gol za Hertu postigao je igrač Paderborna Džamilu Kolins, koji nakon loše intervencije na liniji gola nije uspeo da izbaci loptu u korner, već u mrežu (2:1).
Red Bul Lajpcig nije imao problema sa Verderom. Postigli su tri laka pogotka, dva iz prekida i jedan u kontranapadu. Strelci su bili Nordi Mukiele, Patrik Šik i Lukas Klosterman. Tim iz Bremena je uputio samo jedan šut ka golu Lajpciga, koji se sada nalazi na prvom mestu na tabeli.
Nakon prošlonedeljnog spektakla na utakmici sa Borusijom, Bajer Leverkuzen je ponovo u trileru došao do bodova.
Union Berlin je poveo preko Kristijana Gentnera, koji je snažno šutirao pod prečku. U 22. minutu je dugu loptu Džonatana Taha umirio Lars Bender, a zatim je Kai Haverc lako lobovao golmana Uniona za 1:1.

Uzbuđenja nije bilo do 83. minuta, kada je Musa Diabi protrčao iza zbunjene odbrane Uniona i lako sproveo loptu u mrežu.
Za novo izjednačenje krivac je bio Marijus Bulter. Napravio je nekoliko driblinga da napravi prostor za šut, a zatim sjajno plasirao loptu u sam gornji desni ugao.
Pobedu Leverkuzenu u 94. minutu doneo je Karim Belarabi nakon prodora po desnoj strani.
Bundesliga - 22. kolo:
petak:
Borusija Dortmund - Ajntraht Frankfurt 5:0
subota:
Augsburg - Frajburg 1:1
Hofenhajm - Volfsburg 2:3
Paderborn - Herta Berlin 1:2
Red Bul Lajpcig - Verder Bremen 3:0
Union Berlin - Bajer Leverkuzen 2:3
Fortuna Dizeldorf - Borusija Menhengladbah 1:4
nedelja:
15.30 Keln - Bajern Minhen
18.00 Majnc - Šalke
tabela:
1. Red Bul Lajpcig 45
2. Bajern Minhen 43
3. Borusija Dortmund 42
4. Borusija Menhengladbah 42
5. Bajer Leverkuzen 40
6. Šalke 35
7. Frajburg 33
8. Hofenhajm 33
9. Volfsburg 31
10. Ajntraht Frankfurt 28
11. Augsburg 27
12. Union Berlin 26
13. Herta Berlin 26
14. Keln 23
15. Majnc 21
16. Fortuna Dizeldorf 17
17. Verder Bremen 17
18. Paderborn 16

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.