Lajpcig bira između Hrvata i Srbina!

Izvor: Sportske.net, 03.Sep.2020, 11:52

Lajpcig bira između Hrvata i Srbina!

Ko će biti zamena za Vernera?

RB Lajpcig je ovog leta ostao bez najboljeg strelca, ekipu je napustio Timo Verner, koji se u transferu teškom 53 miliona evra preselio u Čelsi.

Angažovan je Hvang Hi-čan iz "bratskog" Salcburga, ali je trener "Bikova" Julijan Nagelsman izjavio da jedan igrač neće moći da nadomesti učinak sjajnog nemačkog reprezentativca i da bi od Lajpciga bilo glupo da ne angažuje još jednog napadača do kraja letnje pijace.

Prva >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << meta je bio Aleksander Sorlot, koji se nedavno dovodio i u vezu sa Interom.

Norvežanin je sezonu proveo na pozajmici u Trabzonsporu iz Kristal Palasa, a turski sastav će navodno iskoristiti opciju koju ima i za šest miliona evra će otkupiti njegov ugovor od "Orlova".

Svesni su ipak da ne mogu da ga zadrže, pa će ga prodati, a navodno traže preko 20 miliona evra za njegove usluge.

To Lajpcig nije spreman da plati, pa su se okrenuli drugim opcijama.

Naime, iz Lajpciga sada gledaju ka Dušanu Vlahoviću iz Fiorentine, ali i ka napadaču zagrebačkog Dinama Brunu Petkoviću.

foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Vlahović ima 20 godina i pokazao je ozbiljan potencijal u sezoni za nama, za njegove usluge zainteresovan je i Milan, dok iz Firence tvrde da nije na prodaju.

Njegova tržišna vrednost se procenjuje na 16 miliona evra, ali se čini da bi "Viola" tražila značajno više.

Što se tiče 25-godišnjeg Petkovića, imao je sjajnu sezonu u Dinamu, njegova vrednost se procenjuje na 11 miliona evra, ali je jasno i da bi "Modri" tražili više, doduše, sasvim je jasno da bi on na kraju bio jeftinija opcija i od Sorlota i od Vlahovića.

Videćemo za koga će se odlučiti, u međuvremenu pokušavaju da angažuju i pojačanje na krilnim pozicijama, Milot Rašica je bio želja, ali izgleda da se krilni fudbaler Verdera neće preseliti u Lajpcig, pa su se u klubu okrenuli ka Rikardu Orti iz Brage, za kojeg nude 13 miliona evra.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.