Lajović na korak od glavnog žreba

Izvor: B92, 10.Jan.2014, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović na korak od glavnog žreba

Dušan Lajović i dalje može da bude drugi predstavnik Srbije u muškom singlu na glavnom turniru Austalian Opena.

Lajović se pobedom nad Hrvatom Tonijem Androićem 7:6 (7-5), 6:4 plasirao u završnu rundu kvalifikacija.

Njegov sledeći protivnik biće 22-godišnji Cung Hua Jang, koji je u dva sewta pobedio 18. nosioca Marijusa Kopla iz Rumunije.

U prvom setu dva igrača odličnu su servirala i rivalu nisu dozvoljavala ni pomisao o brejku. Kada je na red došao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj-brejk Androić je brzo stekao veliku prednost od 4-0, uz dva mini-brejka. Međutim, odmah pošto je prvi vratio Lajović je zaigrao odlično i uspeo da preokrene i dobije taj set.

U drugom setu popustio je servis obojici, ali se sada Lajović već mnogo bolje snalazio, stalno preteći drugim servisima rivala. Srpski igrač iskoristio je obe brejk šanse i posle 81 minuta tenisa prošao dalje.

Ranije tokom noći Ilija Bozoljac izgubio je meč drugog kola, a Filip Krajinović izgubio je već svoj prvi meč.

Srbiju za sada u glavnom žrebu predstavlja samo drugi nosilac Novak Đoković, koji brani naslov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajovića jedna pobeda deli od učešća na Australijan openu

Izvor: Blic, 10.Jan.2014

Naš teniser Dušan Lajović ostvario je još jedan uspeh u Melburnu, plasiravši se u završno kolo kvalifikacija za Australijan open pobedom nad Hrvatom Tonijem Androićem sa 7:6(5), 6:4...Da bi zaigrao u glavnom delu prvog ovogodišnjeg Grend slem turnira, Lajović, rođen 30. juna 1990. u Beogradu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.