Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 13:04

Lacio bez Sergeja, Zenit jači za dvojicu najboljih

Svi osim srpskog reprezentativca biće na raspolaganju Simoneu Inzagiju, Sergej Semak ima nekoliko izostanaka

Težak period Lacio je prebrodio sa minimalnim posledicama. Rimski klub je preživeo dva teška gostovanja u Ligi šampiona, prvo u Brižu, potom i u Sankt Peterburgu. Oba bez osmorice standardnih prvotimaca. Dvadeset dana nakon meča sa Zenitom, Simone Inzagi će u takoreći revanšu sa šampionom Rusije u četvrtom kolu ponovo svu osmoricu imati na raspolaganju. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sve osim Sergeja Milinković Savića, koji je po povratku u Rim dobio pozitivan test na korona virus.

 A kako su sivi oblaci prošli, u taboru rimskog kluba se sa pravom nadaju nokauz fazi, što se moglo zaključiti na osnovu Inzagijeve jučerašnje izjave uoči meča.

Nemamo ulogu favorita? Navikli smo na to. Poslednjih godina smo porasli, osvojili trofeje. Ove sezone će biti poteškoća zbog izostanaka i zbijenog kalendara. Imaćemo nekih problema u veznom redu sutra. Ukoliko se ne priča previše o nama, ne smeta mi. Sa timom koji imamo, bez izostanaka, imaćemo svoju reč“, rekao je italijanski stručnjak.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na Olimpiku Lacio je trijumfom nad Dortmundom u velikom stilu obeležio povratak u Ligu šampiona posle 13 godina odsustva. Ukoliko i večeras bude slavio, mogao bi da ode na plus četiri u odnosu na Briž, u slučaju da belgijski klub pretrpi poraz od Dortmunda u Nemačkoj. A velike su šanse za to, pošto je ponajbolji fudbaler šampiona Belgije, Emanuel Denis, iz bizarnog razloga ostavio saigrače na cedilu.

Ukoliko pak timovi podele bodove na Vestfalenu, Lacio bi mogao i na lidersku poziciju, naravno, sve pod pretpostavkom da večeras dobije Zenit. U toj nameri, pored Sergeja, Orlovima neće moći da pomogne ni Tomas Strakoša. Albanski čuvar mreže se oporavio, ali kako ga dugo nije bilo na terenu, Inzagi će rukavice poveriti Pepeu Reini. Pozitivan signal je na poslednjem treningu dao i Luiz Felipe, koji je nedavno dobio negativan test, te će sa Ačerbijem i Raduom, u praktično standardnoj defanzivnoj liniji Lacio dočekati ruski tim.

Problem koji je Italijan pomenuo, nastao odsustvom Milinkovića Savića, trebalo bi da reši Akpa Akpro, pre nego Parolo. U napadu nema dileme, tamo će baš kao i protiv Krotonea za vikend biti Korea i Imobile.

Međutim, i Zenit u Rim, u odnosu na prethodni meč, stiže jači za dvojicu ponajboljih igrača.

Srećom, oporavili su se Sebastijan Driusi i Sardar Azmun, pojedini igrači vratili su se treninzima danas, neki su ostali u Sankt Peterburgu“, rekao je trener ruskog tima Sergej Semak.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

GRUPA F

21.00: (1,33) Borusija Dortmund (5,40) Klub Briž (9,10)

21.00: (1,78) Lacio (3,60) Zenit (4,70)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.