LŠ: Pelegrini suspendovan 2 meča

Izvor: B92, 28.Feb.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Pelegrini suspendovan 2 meča

Disciplinska komisija UEFA suspendovala je menadžera Mančester Sitija Manuela Pelegrinija na dve utakmice, jer je kritikovao sudiju.

Pelegrini je bio veoma nezadovoljan arbitražom sudije Jonasa Eriksona, koga je kritikovao posle meča sa Barselonom u Ligi šampiona (0:2).

Kazna za Pelegrinija stupa na snagu odmah, pa tako Čileanac neće moći da predvodi Siti u revanš meču osmine finala na Kamp Nou 12. marta.

Pelegrini je posle meča rekao da je arbitar direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučio meč i doveo u pitanje kompetentnost sudije, jer je isključio Martina Demikelisa posle starta nad Argentincem Lionelom Mesijem.

Argentinac je potom postigao gol iz jedanaesterca i doveo Barselonu u vođstvo. Katalonci su na kraju pobedili sa 2:0.

U saopštenju UEFA navodi se da Pelegrini u predstojeća dva meča Lige šampiona neće moći da kontaktira sa svojim igračima, a ako bude ponovio prekršaj u naredne dve godine, ponovo će biti suspendovan.

Čileanski trener se posle konferencije za novinare izvinio sudiji Eriksonu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.