LŠ: Kiks Mančestera, šampion nesiguran (VIDEO)

Izvor: S media, 15.Sep.2010, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Kiks Mančestera, šampion nesiguran (VIDEO)

Večeras je počela sezona u Ligi šampiona, a prvo veče donelo je manje-više očekivane rezultate, izuzev duela Mančester Junajted - Glazgov Rendžers, koji je na "Old Trafordu" završen bez golova.

Inter je odbranu trofeja započeo remijem protiv Tveneta, u odličnom meču koji je završen rezultatom 2:2.

Gost je poveo već u 13. minutu preko Veslija Snajdera, ali je najveći deo posla odradio Dijego Milito, koji je ni iz čega stvorio šansu, a nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << intervencije golmana Mihajlova, reprezentativac Holandije je bio u sjajnoj poziciji na samo sedam metara od gola.

Na izjednačenje se čekalo svega sedam minuta, pošto je Teo Jansen fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca savladao Žulija Cezara.

Deset minuta kasnije, posle kornera za domaćina sa desne strane, Milito loše zahvata loptu glavom i šalje je u sopstvenu mrežu, ali do poluvremena je sve na početak vratio Samjuel Eto, sjajnim pogotkom u 41. minutu.

U nastavku je viđen takođe vrlo dinamičan i dobar fudbal, u kojem je nešto opasniji bio prvak Holandije, koji je odigrao odličnu utakmicu i pokazao da nije slučajno u Ligi šampiona.



Mančester je na "Old Trafordu" odigrao samo 0:0 protiv Glazgov Rendžersa, a da stvari po Aleksa Fergusona budu još gore, povredio se Vejn Runi, koji je zbog povrede članka napustio teren.

Totenhem je na gostovanju Verderu posle 18 minuta vodio 2:0, autogolom Pasanena i pogotkom Pitera Krauča, ali je povratak ekipe Tomasa Šafa najavio Ugo Almeida u 43, da bi Marko Marin u drugom minutu nastavka izjednačio, a do kraja nije bilo promene rezultata.



Valensija je pitanje pobednika protiv Burse rešila u prvom poluvremenu, koje je dobila golovima Portugalca Rikarda Košte u 16, odnosno Aduriza u 41, dok je ubedljiv trijumf potvrdio Ernandez u 68. minutu. Četvrti gol postigao je Roberto Soldado 14 minuta pre kraja.

Šalke je poražen u Lionu od Olimpika 1:0, a strelac jedinog gola bio je Brazilac Bastos u 21. minutu, mada je posao domaćinu olakšao Hovedes, koji je u 38. zaradio crveni karton.

FC Kopenhagen je zabeležio jako važnu, startnu pobedu, nad Rubinom iz Kazanja rezultatom 1:0, a domaćin je do pobede došao samo tri minuta pre kraja golom Senegalca Dama N'Dojea.

Barselona nije imala puno problema sa Panatinaikosom, uprkos činjenici da je šampion Grčke poveo u 20. minutu golom Sidnija Govua, nakon čega su David Vilja i Lionel Mesi do poluvremena okrenuli na 3:1, uz dva pogotka Argentinca.



Do kraja meča viđena su još dva gola u mreži Panatinaikosa, a strelci su bili Pedro i Dani Alveš. Mesi je mogao i do het-trika, ali je nakon što je iznudio jedanaesterac, isti traljavo izveo.

Benfika je odobrovoljila svoje navijače pobedom nad Hapoelom 2:0, golovima Luizaa u 21, odnosno Oskara Kardosoa u 68. minutu.

Što se srpskih reprezentativac tiče, nastupili su samo igrači Burse, Milan Stepanov koji je odigrao ceo meč, odnosno Ivan Ergić koji je zamenjen u 77. minutu.

Dejana Stankovića nije bilo u protokolu meča između Intera i Tventea, kao ni Nemanje Vidića na duelu Mančestera i Rendžersa.

Kompletni rezultati:

Grupa A

Verder - Totenhem 2:2

(Almeida 43, Marin 47 - Pasanen 13 ag, Krauč 18)

Tvente - Inter 2:2

(Jansen 20, Milito 33 ag - Snajder 13, Eto 41)

Grupa B

Lion - Šalke 1:0

(Bastos 21)

Benfika - Hapoel 2:0

(Luizao 21, Kardoso 68)

Grupa C

Bursa - Valensija 0:4

(Košta 16, Aduriz 41, Ernandez 68, Soldado 76)

Mančester Junajted - Glazgov Rendžers 0:0

Grupa D

FC Kopehnagen - Rubin 1:0

(N'Doje 87)

Barselona - Panatinaikos 5:1

(Mesi 22, 45, Vilja 33, Pedro 78, Alveš 90+3 - Govu 20)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Debitant uzeo bod Interu

Izvor: Danas, 15.Sep.2010

Fudbaleri Intera započeli su odbranu titule prvaka Evrope neubedljivom igrom i samo jednim bodom osvojenim na gostovanju Tventeu. Šampion Holandije nije bio podređen rival i sasvim zasluženo je podelio plen sa „neroazurima“ - 2:2. Inter je poveo u 14. minutu pogotkom Veslija Snajdera. Prethodno...

Nastavak na Danas...

Barselona ubedljiva, Interu bod

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2010

BEOGRAD -  Fudbaleri Intera, aktuelnog evropskog prvaka, put ka odbrani..titule  počeli su osvajanjem boda na gostovanju kod Tventea u prvom kolu Grupe A..- 2:2...Istim rezultatom završen je i drugi duel Grupe, koji su u Bremenu igrali..Verder i Totenhem. Inter je u Enšedeu poveo golom Veslija Snajdera,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.