LŠ: Barsa i Lil zamrzli Moskvu i Minsk

Izvor: Mondo, 20.Nov.2012, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Barsa i Lil zamrzli Moskvu i Minsk

Barselona lako izašla na kraj sa Spartakom u Moskvi, Lil pobedio Bate Borisov u Minsku, u petom kolu Lige šampiona.

Spartak je u prvom meču protiv Barselone na Nou Kampu bio na pragu da napravi iznenađenje. Imao je prednost od 2:1 sve do 72. minuta, kada je Lionel Mesi izjednačio, a osam minuta kasnije, drugim golom na utakmici, doneo pobedu Kataloncima.

U Moskvi je izostala drama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i to već posle pola sata igre.

Barselonu je sačekao pun Lužnjiki, ali joj to nije predstavljalo nikakav problem. Stigla je u najjačem sastavu, rešena da posle kiksa u Glazgovu (poraz od Seltika 1:2) završi posao u Grupi G.

Zadatak je odradila za 10!


Iako su igrači Spartaka kod rezultata 0:0 propustili dve odlične prilike, Barsa je u 16. minutu preko Danija Alveša povela. Brazilac je u prvom meču postigao autogol, ali se u Moskvi iskupio za taj kiks.

Ponovo je pripretio domaćin i nakon još jedne propuštene prilike stigla je dupla kazna. Na scenu je stupio Mesi. Najbolji igrač vicešampiona Španije prvo je u 27. minutu duplirao prednost svog tima, da bi se pred odlazak na odmor novi pogotkom još više približio Gerdu Mileru.

Naime, Argentinac ima priliku da do kraja godine sruši rekord slavnog nemačkog golgetera, koji je u kalendarskoj 1972. godini postigao 85 golova. Mesi je sa dva pogotka u Rusiji stigao do broja 80.

Barselona je i matematički u osmini finala Lige šampiona, dok Spartaku predstoji borba za treće mesto i to samo pod uslovom da Benfika izgubi kod kuće od Seltika.

Bate Borisov je pre dva kola bio tako blizu plasmanu u osminu finala Lige šampiona. Beloruska ekipa u kojoj je jedini stranac Srbin Marko Simić (bio na klupi), posle tri kola bila je lider u Grupi F, a onda su usledili porazi na Mestalji od Valensije (2:4) i neočekivan od Lila u Minsku (0:2).

Bate je napadao, propuštao prilike, a Francuzi su postizali golove.

Proteklo je bilo samo 14. minuta kada je Đibril Sidibe zatresao mrežu. Opštu ofanzivu domaćina sasekao je još jedan pogodak Lila. Ovaj put Đani Bruno je bio strelac gola, koji Belorusima ostavlja minimalne šanse za prolaz u narednu rundu.

Da bi se Bate našao među 16 najboljih ekipa u Ligi šampiona, neophodno je da Valensija večeras pobedi Bajern, a da tim Viktora Gončarenka u poslednjem kolu savlada Bavarce na Alianc areni.

U tom slučaju bi Valensija i Bate nastavili takmičenje. Rezultat iz Minska najviše je odgovarao Špancima, za koje, počevši od večeras, naredne dve utakmice u eliti nemaju veći takmičarski značaj. Predstoji im samo borba za prvo mesto...

REZULTATI 5. KOLA (E, F, G, H grupe):

Grupa E

Nordsjeland - Šahtjor 20.45

Juventus - Čelsi 20.45

TABELA: Šahtjor 7, Čelsi 7, Juventus 6, Nordsjeland 1.

Grupa F

BATE Borisov - Lil 0:2 (0:2)

/Sidibe 14, Bruno 31/

Valensija - Bajern 20.45

TABELA: Bajern 9, Valensija 9, BATE Borisov (+1) 6, Lil (+1) 3.

Grupa G

Spartak Moskva - Barselona 0:3 (0:3)

/Alveš 13, Mesi 27, 39/

Benfika - Seltik 20.45

TABELA: Barselona (+1) 12, Seltik 7, Benfika 4, Spartak (+1) 3.

Grupa H

Kluž - Braga 20.45

Galatasaraj - Mančester junajted 20.45

TABELA: Mančester j. 12, Galatasaraj 4, Kluž 4, Braga 3.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakuvalo se u grupi G

Izvor: B92, 21.Nov.2012, 00:00

Fudbaleri Benfike savladali su na domaćem terenu ekipu Seltika sa 2:1, i tako borbu za drugo mesto u grupi G učinili zanimljivijom...Da podsetimo, Seltik je u prošlom kolu šokirao fudlaski svet pobedom nad Barselonom od 2:1...Domaći su poveli u sedmom minutu golom Ole Džona, ali su Škoti uspeli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.