LIGA ŠAMPIONA: Atletiko je POBEDNIK večeri, Realov HILJADITI gol

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2021, 23:59

LIGA ŠAMPIONA: Atletiko je POBEDNIK večeri, Realov HILJADITI gol

Noć rekorda.

FK Ateltiko Madrid savladao je Porto (3:1) u gostima, dok je Liverpul bio bolji od Milana (2:1) na San Siru.

Fudbaleri Ateltiko Madrida uspeli su u Portugaliji da izvuku sve loše što su uradili tokom grupne faze. Heroj Jorgandžija je Antoan Grizman. Sjajni Francuz je u 56. minutu postigao prvi pogodak na utakmici. Pobedu su overili Korea i De Paul i tako poslali Špance u nokaut fazu zajedno sa Liverpulom.

Portugalci su uspeli da smanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prednost u 97. minutu. Sa penala je pogodio Serhio Oliveira.

Vendel i Karasko su pocrveneli u drugih 45 minuta.

U drugom meču ove grupe Milan je imao imperativ pobede u utakmici protiv Liverpula, međutim nisu uspeli. Doduše, početak meča je bio odličan za Rosonere, pošto su do prednosti došli u 29. minutu, kada se Tomori najbolje snašao u šesnaestercu gostiju.

Redsi su brzo odgovorili i došli do poravnanja sedam minuta kasnije. U jeku napada domaćih stiže drugi gol gostiju. Tomori je izgubio posed ispred svog šesnaesterca, Mane je uputio udarac, Manjan je odbranio taj šut, a na loptu je naleteo Origi i rastužio San Siro.

Dalje idu Liverpul i Atletiko Madrid, Porto će u Ligu Evrope, dok je za Milan ova evropska sezona završena.

GRUPA B

Porto - Atletiko Madrid 1:3

Milan - Liverpul 1:2

U grupi C je sve bilo poznato i pre ovog poslednjeg kola.

Ajaks je završio grupnu fazu sa maksimalnim učinkom. Žrtva Kopljanika je ovog puta bio Sporting. Slavili su izabranici Erika Ten Haga 4:2, a golove su postigli Aler, Antoni, Neres i Berguis, dok su strelci za goste bili Santos i Tabata.

Sebastijan Aler je ovim pogotkom postao tek četvrti fudbaler koji je stigao do dvocifrenog broja golova pre eliminacione faze (pre njega to su učinili Mesi, Ronaldo i Levandovski), a ujedno i prvi strelac ove sezone u grupama.

Borusija Dortmund je lako izašla na kraj sa Bešiktašom. Milioneri su slavili 5:0 golovima Malena, Rojsa x2 i Halanda x2.

U nokaut fazu su se plasirali Ajaks i Sporting, Dortmund ide u Ligu Evrope, dok  je Bešiktaš završio takmičenje u Evropi.

GRUPA C

Ajaks - Sporting 4:2
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Real bolji od Intera, Šerif do boda uz "zvuk sirene"

Izvor: RTS, 08.Dec.2021, 00:02

Fudbaleri madridskog Reala savladali su Inter sa 2:0 u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona. . U meču bez prevelike važnosti, Real je rutinski došao do pobede...Toni Kros je pogodio u 17. minutu, a pobedu je potvrdio Marko Asensio u 79..Inter je od 64. minuta igrao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.