LEP GEST DEJVISA: Novac od plasmana na SP donirao u humanitarne svrhe

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2022, 18:34

LEP GEST DEJVISA: Novac od plasmana na SP donirao u humanitarne svrhe

Kanda će igrati na Mondijalu posle 36 godina.

Fudbaler minhenskog Bajerna Alfonso Dejvis (22) saopštio je danas da je sav novac od nagrade za plasman na Mundijal u Kataru sa selekcijom Kanade donirao u humanitarne svrhe.

 - Kanada je dala dom mojoj porodici i meni i dala nam mogućnost za bolji život. To mi je omogućilo da ostvarim svoje snove. Velika je čast igrati za Kanadu i želim da joj se odužim. Zato sam odlučio da doniram sav novac od nagrade za plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Svetsko prvenstvo u dobrotvorne svrhe - napisao je Dejvis na svom Tviter profilu.

Brzonogi levi bek poreklom je iz Liberije, a rođen je u izbegličkom kampu u Gani 2. novembra 2000. godine. Njegovi roditelji 2005. su emigrirali u Kanadu bežeći od rata u Liberiji i naselili su se u Edmontonu. Dejvis je profesionalnu karijeru počeo u Vankuveru iz kog se 2018. preselio u Minhen, gde je najpre igrao za drugi tim Bajerna. Od 2019. standardni je prvotimac Bavarskog giganta. Za selekciju Kanade Dejvis je odigrao 32 utakmice i postigao 12 golova. Kanada će nastupiti na Svetskom prvenstvu posle 36 godina posta, a u Kataru će se takmičiti u F grupi sa Belgijom, Marokom i Hrvatskom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.