LEO SA ONOGA SVETA: Mesi u istoriji, magija bez granica (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Mar.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEO SA ONOGA SVETA: Mesi u istoriji, magija bez granica (VIDEO)

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi nastavio je da ispisuje stranice istorije, pošto je danas postigao svoj 24. het trik u Primeri i 32. u karijeri, šestu sezonu u nizu je postigao preko 40 golova u svim takmičenjima, dok je u 2015. godini učestvovao kod 22 gola svoje ekipe.  

Barselona je u ‘matine’ terminu danas deklasirala ekipu Rajo Valjekana, a trostruki strelac bio je Lionel Mesi. Zanimljivo, kod prvog pogotka sa bele tačke, pomogao mu je i glavni sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pošto je ponovio izvođenje najstrože kazne nakon što je prvi udarac zaustavio golman Alvarez. 
Brojke Argentinca su zapanjujuće pošto zbirnoi gledano ima najviše golova i asistencija u najjačih pet evropskig liga – 42, a iza njega je Ronaldo sa 40.  
FOTO: Sport.es Mesi je stigao Ronalda i na listi strelaca po broju golova u Primeri – 30, a zanimljiv podatak je da je u novembru Portugalac bio na koti od 22, a Argentinac – 7. 
Mesi je prestigao Ronalda i po broju het trikova – 24 – 23, dok su po 22 postigli legendarni Di Stefano i Telmo Zara. 
Neverovatan je i podatak da je Mesi od početka 2015. godine učestvovao kod 22 gola svoje ekipe, a nijedna ekipa u Primeri nije ni uspela da dođe do toliko golova od prvog januara. 
Mesi je postigao 41 pogodak na 38 utakmica u svim takmičenjima i najzaslužniji je za Barsine rezultate ove sezone. Barsa je lider na tabeli posle 127 dana sa bodom više od Real Madrida kog dočekuje za dve nedelje. U Ligi šampiona Barselona ima prednost iz prvog duela protiv Mančester sitija (1:2), dok je u Kupu kralja zakazano finale sa Atletik Bilbao. 

hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Nastavio da ispisuje fudbalsku istoriju: Mesi dao tri gola i oborio tri rekorda /VIDEO/

Izvor: Blic, 09.Mar.2015, 12:04

Meč između Barselone i Rajo Valjakana (6:1) obeležio je jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Mesi sa tri gola i asistencijom, a tom prilikom je oborio i tri rekorda...Ovo je bio Argentincu 32. het-trik u španskom fudbalu, čime je prestigao Telma Zaru...Takođe, ovo je Mesiju 24. put...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.