LE: Salcburgu derbi Red Bula, veliki preokret Bajera

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2018, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Salcburgu derbi Red Bula, veliki preokret Bajera

Na startu grupne faze Lige Evrope pobede su ostvarili Cirih, Arsenal, Milan, Bajer, Salcburg, Slavija, Sporting, Seltik i Trnava, dok su dva meča završena bez pobednika.

Arsenal je bio ubedljiv na domaćem terenu protiv Vorskle Poltave (4:1). Obamejang je pogodio za vođstvo Tobdžija u 32. minutu. Prednost je duplirao Velbek u 48. dok je po drugi put u listu strelaca Obamejang upisao u 56. minutu. Na 4:0 povisio je Ozil u 74. minutu, a jedini gol za goste postigao je Česnakov >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tri minuta kasnije.

Is there a better striker in the #UEL?

⚽️⚽️ @Aubameyang7pic.twitter.com/UqnrZKvaZF

U istoj grupi E Sporting je pred svojom publikom slavio protiv Karabaga sa 2:0. Prvi gol u Lisabonu postigao je Rafinja u 54. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Kabral u 88. minutu. Ceo meč u dresu lisabonske ekipe odigrao je srpski internacionalac Nemanja Gudelj.

Fudbaleri Bajera slavili su u gostima protiv Ludogoreca sa 3:2 u veoma uzbudljivom meču.

Ludogorec je u Razgradu poveo golovima Keserua u osmom i Marselinja u 31. minutu, a zatim su gosti iz Leverkuzena preuzeli kontrolu. Pogađali su Haverc u 38, Telin u 63. i ponovo Haverc u 69. minutu.

U drugom meču grupe A Cirih je nadigrao AEK sa 1:0. Odlučujući gol postigao je Kololi u 61. minutu, kada je bio precizan sa bele tačke.

Uzudljivo je bilo i u Lajpcigu na meču Red bulovih timova između Lajpciga i Salcburga. Salcburg je poveo golovima Dabura u 20. i Haidare u 22. minutu, a drugo poluvreme pripalo je RB Lajpcigu. Laimer je smanjio na 2:1 u 70. minutu, a Pulsen je u 82. doneo izjednačenje, a zatim je tačku na pitanje pobednika stavio Gulbrandsen, u 89. minutu, na asistenciju Junuzovića, koji je ušao u igru tri minuta ranije.

U okviru grupe B snage su odmerili i Seltik i Rozenborg. Tim Brendana Rodžersa slavio je u završnici sa 1:0. Gol odluke postigao je Grifits u 88. minutu susreta u Glazgovu.

Milan je minimalnim rezultatom slomio otpor Dudelanža (1:0). Jedini gol u Luksemburgu na meču na kome je pravdu delio srpski arbitar Jovanović postigao je Iguain u 59. minutu, posle asistencije Kastiljeha.

This is why @acmilan signed @G_Higuain

Goals, goals, goals! #UELpic.twitter.com/5SQ4Mfy2ZO

U drugom okršaju Grupe F između Olimpijakosa i Betisa nije bilo golova.

U grupi C Slavija je u Pragu pobedila Bordo sa 1:0, dok su Kopenhagen i Zenit remizirali 1:1. Srpski fudbaler Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta u dresu tima iz Sankt Peterburga.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.