Kuzma: Bio sam presrećan kada sam pozvan da igram za SAD

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzma: Bio sam presrećan kada sam pozvan da igram za SAD

Američki košarkaš, član Los Anđeles Lejkersa i reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Kajl Kuzma rekao je da mu je čast da nastupa za nacionalni tim.

Kajl Kuzma je bio presrećan kada mu je stigao poziv u reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država i kaže da se uopšte nije dvoumio da li će ga prihvatiti.

"Kada mi je stigao poziv za reprezentaciju bio sam potpuno van sebe. Pozvan sam da igram za Ameriku i stvarno sam presećan", rekao je Kajl Kuzma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Za njega ovo leto mnogo znači, pored časti da predstavlja svoju naciju imaće priliku da igra sa nekim sjajnim, iskusnim NBA igračima od kojih može mnogo da nauči.

"Samo želim da budem sjajan igrač. Ne volim da sedim, volim da igram košarku, ona je moj život. Zato, igranje za reprezentaciju Amerike i prilika za osvajanje zlatne medalje znači sve. To ne možete da nadmašite, ne dobija se ovakva prilika svakog dana", poručio je Kuzma.

Pored igranja sa sjajnim igračima, Kuzma je presrećan što će igrati pod patronatom Grega Popoviča.

"Greg je moj omiljeni trener. Dok sam odrastao stalno sam gledao košarku, ja sam košarkaški narkoman i gledao sam veliki broj utakmica San Antonio Sparsa, a većinu je Greg dobio. Pobeđivao je na svakom nivou na kom je učestvovao i prilika da se od njega uči se ne propušta", završio je Kajl Kuzma.

Sjedinjene Američke Države će odigrati prijateljsku utakmicu proitv Španije u petak u Anahajmu, u okolini Los Anđelesa, a u Kinu kreću 29. avgusta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.