Kutinjo se žrtvovao zbog Barselone

Izvor: B92, 08.Jan.2022, 00:31

Kutinjo se "žrtvovao" zbog Barselone

Filipe Kutinjo će do kraja sezone kao pozajmljeni igrač biti u dresu Aston Vile, a time je učinio veliku uslugu Barseloni.

Brazilac je, naime, odlučio da pristane da se odrekne 35 odsto svojih primanja i engleski klub će mu plaćati svega 65 odsto plate koju je imao u Barsi.

Njegova dosadašnja plata iznosila je oko 20.000.000 evra na godišnjem nivou, a Aston Vila će za šest meseci izdvojiti oko 6.500.000 evra.

Na taj način, izašao je u susret katalonskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klubu koji na sve moguće načine pokušava da smanji platni promet i skine suspenziju LaLige, te da nekako registruje Ferana Toresa, najnovije pojačanje iz Mančester sitija.

"To govori mnogo o njemu što je otišao kako bi igrao što više. Njegova plata će biti smanjena. Veliki je profesionalac i želi da uspe. Mučio se ovde i pronašao je rešenje", izjavio je trener Barselone Ćavi Ernandes.

Ali, čak i ovo odricanje od plate Kutinja nije bilo dovoljno da Barsa stekne uslove da registruje Toresa, pa će još neko morati da napusti "Kamp Nou" da bi se to omogućilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.