Kutinjo predstavljen u Minhenu kao nova desetka

Izvor: RTS, 19.Avg.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kutinjo predstavljen u Minhenu kao nova "desetka"

Brazilac Filipe Kutinjo zvanično je prešao na jednogodišnju pozajmicu u minhenski Bajern iz Barselone. Kutinjo će sledeće sezone igrati u nemačkom šampionu, a Bavarci su Kataloncima uplatili 8,5 miliona evra.
Bajern će imati pravo da otkupi Kutinja za 120 miliona, a obavezao se i da tokom pozajmice plaća Brazilčevu platu u vrednosti od 12 miliona evra.

"Veoma se radujem, ovo je novi izazov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za mene u jednom od najboljih evropskih klubova. Imam velike ciljeve, sviđa mi se Bajern i siguran sam da sa novim saigračima mogu da ih ostvarim", kazao je Kutinjo na predstavljanju.
On je u bavarskom gigantu zadužio broj 10.
Izvršni direktor nemačkog kluba Karl-Hajnc Rumenige zahvalio je Barseloni zbog toga što je pristala na transfer.
"Već neko vreme smo radili na tome i sada smo veoma srećni što je transfer realizovan. Bajern je dobio novu snagu u ofanzivnoj liniji", rekao je Rumenige.
Kutinjo je u prestonicu Katalonije došao početkom 2018. godine iz Liverpula i do sada je na 76 utakmice postigao 21 gol.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.