Kutinjo napušta Barsu, ali tek za godinu dana

Izvor: Mondo, 14.Maj.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kutinjo napušta Barsu, ali tek za godinu dana

Brazilac nije uspeo da se snađe u Španiji i čini se da je povratak na „Ostrvo“ sve realniji. Ali, moraće da pričeka...

Filipe Kutinjo se nije najbolje uklopio u Barseloni i mogao bi uskoro da se vrati u Englesku iz koje je i došao u katalonski klub.

Ipak, prema izveštajima španskog radija "Kadena Ser" jedini klub koji je zainteresovan za ofanzivca jeste Čelsi, koji ima zabranu dovođenja igrača u naredna dva prelazna roka. Oni u brazilskom reprezentativcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vide zamenu za Edena Azara koji se već uveliko povezuje sa odlaskom u Real Madrid.

UEFA im je blokirala poslovanje u trajanju od godinu dana, samim tim će i ovaj potencijalni transfer morati da sačeka sledeće leto da bi bio realizovan.

Problem nije u Kutinju, čini se da je on spreman da ostane još jednu sezonu na „Nou Kampu“ kako bi osvojio Ligu šampiona i ostvario ono zbog čega je došao u klub, ali veruje se da Azar ne bi da čeka sa promenom sredine. Iako je na dodeli klupskih priznanja za najbolje pojedince rekao da će drage volje potpisati novi ugovor, malo je verovatno da će zaista ostati u klubu i naredne sezone.

Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Kod Belgijanca je primetno zasićenje, čini se da on i klub moraju da se rastanu kako bi obe strane mogle da napreduju. Real željno čeka rasplet ove situacije, kod njih se sprema rekonstrukcija, a upravo je Čelsijeva desetka označena kao jedna od glavnih letnjih meta.

Barselona s druge strane sprema ekipu koja će uspeti da dođe do "krova" Evrope, a taj projekat su već započeli potpisivanjem Frenkija De Jonga i pokretanjem pregovora oko mladog defanzivca Matijsa de Lihta.

Šta sve možeš da dobiješ "za Kutinja"...

Kutinjo nije briljirao u bordo-plavom dresu od dolaska, navijači su podeljeni po pitanju toga da li je bio vredan novca koji je uložen u njega, ali po svoj prilici će imati šansu da se dokaže i u narednoj sezoni.

Sa njim u timu "Blaugrana" će sigurno imati veću rotaciju, a Čelsi će morati da bude strpljiv kako bi brazilskog čarobnjaka mogao da privoli u svoje redove.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.