Kup Nemačke je nešto posebno – Lajpcig, Bajern i Dortmund ispali pre 1/4 finala

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 01:09

Kup Nemačke je nešto posebno – Lajpcig, Bajern i Dortmund ispali pre 1/4 finala

Fudbaleri Štutgarta i Herte poslednji su učesnici četvrtfinala nemačkog Kupa pošto su slavili u mečevima u kojima su bili domaćini u sredu uveče.

"Švabe" su porazile Borusiju iz Dortmunda 2:0, dok je Herta nakon boljeg izvođenja penala eliminisala drugoligaša HSV (2:2, penalima 4:3).

Među osam timova koji će dalje razigravati, iznenađujuće, nema šampiona Bajerna, Lajpciga (ranije eliminisani) i još jednog predstavnika Nemačke u Ligi šampiona Borusije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dortmund.

Ranije danas trećeligaš Sarbriken je načinio još jednu senzaciju posle eliminacije Bajerna u prethodnoj rundi - eliminisao je još jednog bundesligaša, ovog puta Ajntraht rezultatom 2:0 na svom terenu.

Šte se tiče meča u Štutgartu, ponovo je u centru pažnje bio nezaustavljivi golgeter tima iz Baden-Virtemberga Seru Žirasi - prvi strelac Bundeslige.

Ni ova pobeda nije prošla bez njegovog pečata.

Gvinejac je postigao gol za vođstvo Štutarta u 55. minutu, a duplirao ga je Kongoanac Silas u 77, pa su tako "Švabe" stigle do narednog kruga "Pokala".

Uzbudljivo je bilo na olimpijskom stadionu u Berlinu gde je igrač domaćih Fabian Ris sa dva gola - drugim u 90. minutu, bio centralna figura utakmice i spasilac Herte.

Između njegovih golova, za HSV su pogađali Feraj i Beneš još u prvom poluvremenu i od tada je gostjući sastav imao vođstvo, sve do samog kraja, kada je Ris režirao dramu.

Potom, u penal seriji Berlinci su, ipak, bili mirniji - čovek odluke i tada je bio Ris koji je bio poslednji izvođač.

Kod gostiju, jedini neprecizan bio je Koningsdorfer u četvrtoj seriji.

U četvrtfinale Kupa plasirali su se Kajzerslautern, Fortuna, Borusija Menhengladbah, Sent Pauli, Sarbriken, Bajer Leverkuzen, Štutgart i Herta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.