Kuman zamenio Hidinka u Ajndhovenu

Izvor: B92, 09.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuman zamenio Hidinka u Ajndhovenu



Ronald Kuman napustio je trenersku klupu Benfike i od sledeće sezone vodiće klub za koji je nekada igrao - PSV Ajndhoven. Nekada čuveni holandski fudbaler imaće ozbiljan posao, njegov prethodnik Gus Hidink važi za jednog od najboljih trenera današnjice, a sa timom sastavljenim od ne baš zvučnih imena postigao je dobar rezultat.

PSV je prvak Holandije, a tek u sudijskoj nadoknadi vremena izgubio je finale nacionalnog kupa.

Kuman je u Portugaliji bio relativno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspešan, u prvenstvu je Benfika treća, što je posle prošlogodišnje titule skroman rezultat, ali je u Ligi šampiona stigla do četvrtfinala, gde je bolja bila Barselona. Kuman je potpisao ugovor koji ga obavezuje da u PSV Ajndhovenu provede dve godine.

"Ovo je sjajno. Velika mi je čast što nasleđujem Hidinka i što sam ponovo u PSVu. To je klub za koji me vezuju divne uspomene, novi korak u trenerskoj karijeri je za mene pravi izazov," kaže Kuman.

Hidink će u junu i (možda) julu voditi reprezentaciju Australije koju je, posle 32 godine doveo na SP, a posle toga odlazi u Moskvu gde će preuzeti nacionalnu selekciju Rusije.

Holandski mediji tvrde da je dolazak Kumana na 'Filips arenu' veliko iznenađenje jer je Hidink, čija se reč u Ajdhovenu poštuje, insistirao da ga zameni dosadašnji pomoćnik, Ruten. I pored toga na klupu PSV Ajndhovena će Kuman, a Ruten će sa drugim asistentom Hidinka, Ejkelkampom, preuzeti Tvente.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.