Kukolju zlato na Gran priju u Hagu

Izvor: RTS, 18.Nov.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukolju zlato na Gran priju u Hagu

Aleksandar Kukolj osvojio zlatnu medalju na Gran priju u Hagu, pošto je u finalu savladao džudistu iz Španije Nikoloza Šerazadišvilija.
Srpski džudista Aleksandar Kukolj odbranio je titulu šampiona prestižnog Gran prija u Holandiji.

Prošlogodišnji prvak Evrope je u finalu kategorije do 90 kilograma savladao aktuelnog svetskog šampiona iz Španije Nikoloza Šerazadišvilija, inače džudistu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gruzijskog porekla.
Kukolj se u Hagu borio savršeno. Svaku ukazanu priliku preinačio je u svoju korist i svih pet protivnika savladao je na ipon pre isteka borbi.
Član kluba "Rakovica" je u prvoj rundi eliminisao Rusa Aleksandra Roslijakova, pa je u narednoj borbi nadjačao Britnaca Frejzera Čembrlejna.
U duelu za polufinale, pošto je Kukolj lako savladao Ukrajinca Nhbalija, a veliki okršaj za gard viđen je u polufinalu.
Minut i po pre isteka borbe Belgijanac Žoakim Botio je posustao pred žestokim Kukoljevim napadima.
Zanimljivo, da je Aleksandar proveo najmanje vremena na tatamiju baš u finalu, iako je za protivnika imao Nikoloza Šerazadišvilija koji nedavno na Svetskom prvenstvu u Bakuu osvojio zlatnu medalju.
Vrhunskom ručnom tehnikom, Kukolj je pronašao način da obori na leđa borca gruzijskog porekla posle samo 39 sekundi.
"To je to. Kada nema nikakvih kočnica i kada mi se kockice poklope, onda je to moj dan, kakav je bio danas u Hagu", izjavio je Kukolj posle borbi.
Srpski borac je ovim uspehom, sakupio 14. medalja sa velikih takmičenja, od toga ima šest zlatnih odličija. Kukolj je nedavno osvojio dve bronze na Grend slemu u Abu Dabiju i Svetskom vojnom prvenstvu u Rio de Žaneiru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ORILO SE BOŽE PRAVDE U HOLANDIJI: Aleksandar Kukolj osvojio ZLATNU medalju na Gran-priju! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2018

Veliki uspeh za srpski džudo...Srpski džudista Aleksandar Kukolj osvojio je zlatnu medalju na Gran-priju u Den Hagu i na taj način odbranio titulu u na turniru u ovom holandskom gradu...Evropski prvak iz 2017. je u finalu kategorije do 90 kilograma pobedio aktuelnog svetskog šampiona gruzijskog porekla...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Džudo: Kukolju zlato na Gran priju u Hagu

Izvor: Mondo, 18.Nov.2018

Srpski džudista okitio se najsjajnijom medaljom na takmičenju u Holandiji..Foto: Guliver/Getty Images/Elsa..Aleksandar Kukolj osvojio je zlatnu medalju na Gran priju u Hagu, pošto je u finalu savladao džudistu iz Španije Nikoloza Šerazadišvilija...Kukolj je time odbranio titulu šampiona prestižnog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.