Kuglanje: Vilmoš Zavarko oborio svetski rekord

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuglanje: Vilmoš Zavarko oborio svetski rekord

DETENHAJM - Reprezentativac Srbije u kuglanju Vilmoš Zavarko oborio je svetski pojedinačni rekord postigavši 700 čunjeva u meču četvrtfinala prvenstva sveta protiv Rumunije.

To je prvi put u istoriji kuglanja da na zvaničnom takmičenju jedan kuglaš dođe do granice snova od 700 čunjeva. Zavarko je i u meču protiv Bosne i Hercegovine, u trećem kolu prve faze takmičenja na ovom šampionatu, bio blizu svetskog rekorda kada je oboro je 695 čunjeva.

Dosadašnjni rekord držao je Slovenac Boris Benedik, koji igra za reprezentaciju Makedonije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zavarko ponovo oborio svetski rekord

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2009

Momak iz Bečeja ruši rekorde kao od šale. Pre dva dana je protiv Francuza postavio svetki rekord od 700 čunjeva, danas je protiv Čeha oborio 728.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.