Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2020, 19:52

Krstajić: Da sam ostao selektor, Vlahović bi uveliko bio u timu

“Imam savet za Milenkovića – ostani u Fjorentini bar još godinu dana“, kaže bivši selektor Srbije

Dugo je Mladen Krstajić bio u medijskoj ilegali po napuštanju selektorske pozicije. Sada je govorio o Nikoli Milenkoviću i Dušanu Vlahoviću, a imao je i razloga za to. Obojica se poslednjih nedelja i meseci dovode u vezu sa najvećim klubovima u Italiji, pa i nekim iz drugih najjačih evropskih liga, iako ih Fjorentina vidi kao bitne adute u budućnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Bivši selektor Srbije imao je samo reči hvale na račun kvaliteta dvojice mladih i perspektivnih fudbalera, koje vidi kao oslonac nacionalnog tima u narednim godinama. Pre nego što je otvorio priču o mladim nadama Viole, odgovorio je na ona standardna pitanja – o virusu korona, posledicama pandemije, životu u izolaciji...

“Dosad je situacija bila teška, ljudi nisu naviknuti da budu u izolaciji. Neki su izgubili posao, što svakako nije pomoglo ekonomiji. Sada se stanje popravilo. Prodavnice i restorani se polako otvaraju, ljudima je dozvoljeno da izlaze normalno na dnevnoj bazi. Naravno, uz potrebne mere opreza i prevencije. Posledice svega što nam se desilo verovatno ćemo tek osetiti tamo negde na jesen, kada budemo videli kako će se sve odraziti na našu ekonomiju“, priča Krstajić i kaže:

“Lično, ne mogu da se žalim. Živim u Beogradu, a čim je pandemija krenula pobegli smo van grada. Poslednja dva meseca proveli smo u prirodi, u ruralnim delovima. Bila je to najbolja odluka koju smo doneli“.

Sada o sportskim stvarima. Prvo o Nikoli Milenkoviću i Krstajićevoj odluci da ga uvrsti u tim za Mundijal 2018.

“Nikada nisam birao igrače na osnovu njihovih godina. Uvek prvo gledam njihov karakter, radnu etiku i kvalitet. Nikola je pokazao veliki kvalitet još u vreme dok je bio u Partizanu. On je jako dobar igrač koji je ispunio sve uslove koje sam u tada postavio. Nikada mi nije palo na pamet da ga ne po zovem. Velike zasluge ima i moj prijatelj Ljubiša Ranković“, priča Krstajić i dodaje:

“Bleki je na svakom treningu bio vrhunski profesionalac, uvek 100 odsto koncentrisan i pažljiv, slušao je sve što mu se kaže. Igra na istoj poziciji na kojoj sam ja nekada i pokušao sam da mu budem od pomoći, da ga posavetujem neke stvari i prenesem svoje iskustvo na njega. Stalno smo se šalili. Voleo sam da mu kažem: 'Ako me ne poslušaš, gadno ćemo se posvađati'. Naravno, sve uz smeh. Znam koliki je njegov potencijal i očekujem mnogo od njega“.

Sada je jedan od vodećih igrača Fjorentine, a u bliskoj budućnosti mogao bi da se preseli u Napulj ili Madrid...

“Milenković je jedan od najboljih mladih igrača na svetu trenutno. Ako bude odlučio da menja sredinu, predlažem mu da dobro razmisli o svemu, da izabere klub koji će mu pružiti pravi prostor za igru i dalji razvoj. Iskreno, njemu Fjorentina sada nudi ono što mu treba, a to mu je potrebno da dalje napreduje. Trebalo bi da ostane još jednu sezonu. Serija A je jako takmičenje, s mnogo dobrih klubova“.

Njegov igrački rast, ipak, doveo ga je na radar najvećih evropskih klubova...

“Već sada je skupio veliko iskustvo i znanje. A, tek će kako vreme bude prolazilo. Dobijaće još više na samopouzdanju. Milenković je pun samopouzdanja, što se vidi i u komunikaciji sa saigračima na terenu, tome koliko voli da preuzme odgovornost. To se sve vidi na terenu. Sviđa mi se i to što aktivno učestvuje i u napadačkoj fazi“.

U Fjoretini je ipak dosta vremena proveo i kao desni bek...

“Moja Srbija i Fjorentina imaju dva potpuno različita sistema. Srbija koju sam ja vodio igrala je 4-2-3-1, a Viola 3-5-2. On može podjednako dobro da igra i kao bek i kao štoper. Fjorentina je već pokazala koliko mu veruje, a prebacivanjem na bekovsku poziciju klub mu je stavio do znanja i da mu ukazuje šansu da bude više uključen i u fazu napada. Vreme je sada da potpuno sazri kao igrač i odluči se isključivo za jednu poziciju, a najbolje bi mu leglo štopersko mesto“.

U Fjorentini već neko vreme stasava i Dušan Vlahović, koji je ove sezone pokupio velike simpatije navijača i javnosti.

“Kao Milenković, i Dušan ima ozbiljnu perspektivu i veliki je talenat. Ima jak karakter, a to je mnogo važno. Bio je jako strpljiv i čekao je svoju šansu u Firenci, a sada je koristi na najbolji način. Ako bi ovako nastavio, biće super. Nemam ni trunku sumnje da će postići mnogo toga u budućnosti. Vlahović je napadač kakvog Srbija traži godinama, podseća me na Darka Kovačevića“.

Na kraju zanimljivo pitanje – da li biste sada pozvali Vlahovića u reprezentaciju, da ste ostali selektor?

“Da sam ostao, on bi uveliko bio u mom timu. On je jedan od trojice najboljih napadača koje Srbija ima, bez obzira na svoje godine“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Foto: ©AFP, ©Star Sport

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.